Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man använder hörselkåpor på en utombordare

Marina spola adaptrar, benämnd hörselkåpor i båtliv cirklar, tillåta utombordsmotorer att få kylvatten från en trädgårdsslang när motorn måste köras ut ur vattnet. De består av två plana motstående gummikopparna, en med en slanganslutning, på båda sidor av en lång U-formad konsol som tillåter dem att täta mot båda sidor av den nedre drivenheten över normalt-nedsänkta vattenintagen. De två koppar på U-bygeln ser ut som öronskydd, och därav termen. Använd dessa hörselkåpor vid service en motor. Saker du behöver
Utombordsmotor earmuff ställa
trädgårdsslang
Visa fler instruktioner
1

Placera trailered eller lyftas båt på en plats där vattnet kan rinna av lätt. Det är bäst om marken sluttar nedåt från den bakre delen av båten.
2 hörselkåpor hjälpa spola saltvatten från utombordaren efter att ha kört.

Kör en trädgårdsslang från vattentillförseln tapp ventil på baksidan av båten, vilket gör att det inte finns några veck. Addera 3

Thread de hörselkåpor på slutet av trädgårdsslangen som du skulle en slang munstycke eller gräsmatta sprinkler.
4

Leta silarna tilloppsslangen eller hål på båda sidorna av utombordsmotorn nedre drivenhet skädda. Dessa är vanligtvis placerade på den platta delen av den nedre enheten precis ovanför den cylindriska växelhuset. På många större motorer, har du möjlighet att se rakt genom inloppet till den andra sidan.
5

Skjut hörselkåpor försiktigt över framsidan av skedda och centrera gummikopparna rätt över inloppet. Den elastiska klämkraft tillhandahålls av konsolen kommer att tillåta kopparna att komprimeras något för att bilda en tät tätning på sidan av kölskenan. Slå på trädgårdsslang tills vattnet precis börjar att flöda ut runt kuporna.
6

Ta en sista titt för att se till att slangen, husdjur eller barn är inte i motorns närhet, speciellt nära propellern.
7

Starta utombordaren med den normala gaspådrag och kvävning procedurer du använder i vattnet. Ställ gasreglaget på en snabb tomgång, ca 1500 RPM om du har en varvräknare, med Frikopplingsknapp funktionen aktiv. Denna funktion låter dig ställa in gasreglaget på någon punkt utan att engagera framåt eller backväxel.
8

noga uppsikt efter kylvattnets avslöjande ström att börja flöda från baksidan eller på sidan av motorn. Strömmen ger garantier för att vattenpumpen i den nedre enheten fungerar korrekt, och att kylpassagerna i motorblocket är fulla och absorberar värme från motorn.
9

Stäng av motorn ner om kontrollampa ström inte flyter inom 30 sekunder. Kontrollera om blockering i avslöjande ström utlopp genomföring. Om detta är blockerad, kan strömmens vattnet som löper längs insidan av kölskenan med avgaserna. Blockering kan avlägsnas med en galge tråd fastnat i genomföringen till ett maximum av omkring en tum djup. Om du fortfarande inte kan erhålla en kontrollampa ström, kan vattnet pumphjulet brytas eller slitna helt nödvändiggör dess ersättare. Använd denna regim i följande sammanhang för att hålla din motor utför som ny för
10

många år:. Varje gång båten används i saltvatten, när vinterförvaring av motorn, och när de utför tune-ups eller annat underhåll på motorn som kräver kör den ur vattnet
11

Store de hörselkåpor på en säker plats ombord på din utombordare båt så att du kan använda dem när båtliv hemifrån också. Många marinor har färska vattenslangar för att båtägare att tömma sina motorer efter användning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103543.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.