Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man byter Bunk Boards på en ponton båt Trailer

Ponton trailers är enkla strukturer, med en viktig faktor som tenderar att slitas ut med tiden - de bankar på vilka pontoner vila. Starta och hämtning pontonen från trailern, såväl som vikten av pontonen under lagring, orsakar slitage till mattan och betonar trä som stöder britsar. Byte av britsar på en ponton släpvagn är ett enkelt förfarande som speglar denna procedur för varje båt släpvagn, med undantag för där britsar är placerade. Saker du behöver
Måttband
Skruvmejsel
hylsnyckel med 1/4-tums cirkulärt huvud
eller handsåg Sida 2 av 6 trä stavarna
Clamps
Drill
1/4-tums borr
Galvaniserad 1/4-tums bultar
galvaniserade muttrar och brickor
Caulk pistol
Marine grade tätningsmedel
Bunk mattan
Brukskniv
Häftpistol och klammer
Visa fler instruktioner
1

Använd ett måttband för att mäta varje befintlig brits på släpet. Pontoonfartyget släpvagnar har två brädor för varje ponton, en på varje sida av röret. Placeringen av varje bräda och längden bör aldrig ändras. De ställs specifikt för båten ombord för att balansera den korrekt för släpvagnen och dragfordonet.
2

Ta en av de befintliga sängar genom att ta ut skruvarna (eller skruvar) håller dem på med en hylsnyckel eller skruvmejsel. Ta del av positionen för varje stödflik till vilka brädorna är fastskruvade. Om dina befintliga sängar är anslutna med LAG-skruvar är det en bra idé att ersätta dem med en mutter och bult fäste när du sätter nya styrelser.
3

Klipp din nya styrelsen att lämplig storlek med en rund eller handsåg, och placera den på britsen stöder. Spänn brädan på plats på toppen och botten av våningssäng, och använd en borr för att göra hål för bultarna. Borra ett extra hål i slutet bulten öppnar intill bulthålet rör sig i en vertikal riktning framifrån och bakåt så att muttern kan glida som flexar bunk ombord under tyngden av pontonen.
4 < p> Använd en 1/4-tums försänkare huvudet på borr för att göra en korrekt-sized intryck i toppen av trä för att sjunka muttern in i träet i nivå med ytan så att den inte kommer att slita mattan och /eller repor båten.
5

Infoga 1/4-tums bultar i varje hål på undersidan av våningssäng styrelse, med en bricka mellan den och träets yta och fäst den med en mutter på toppen . Använd en hylsnyckel för att dra åt den.
6

Använd en täta pistol laddad med marint bruk tätningsmedel för att köra en limsträng längs toppen av styrelsen och båda sidor.
7

Fäst toppen av rullen i våningssäng mattan till toppen av bädden så att den överlappar den främre av trä och är centrerad. Häfta det till träet med en häftpistol.
8

Rulla ut mattan till slutet av britsen och skär med en mattkniv lämnar nog att svepa över änden på träet. Staple änden på undersidan av britsen.
9

Tryck mattan i limmet längs toppen och sidorna. Sätt en stapelvara varje fot eller så längs toppen, på varje sida och under styrelsen.
10

Upprepa hela processen för varje våningssäng ombord.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103763.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.