Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur vinterförbereder en Sea-Doo SPX

The Sea-Doo SPX är en vattenskoter som kan användas i sötvatten eller saltvatten. Syftet vinterhållning Sea-Doo är att förhindra att sediment såsom salt från lösa upp insidan av motorn under vintermånaderna. Andra syften inkluderar städning, smörjning och korrekt lagring av jet ski. Den främsta orsaken till att Sea-Doo ska vinterbonade är så att den säkert kan upprätthållas och förvaras över vintern för att säkerställa att den kan vara klar för användning när de varmare månaderna rulla runt. Saker du behöver
Bucket
flytande diskmedel
Sponge
ren mjuk duk
Sea-Doo Flush Kit
Vattenslang
1/2-tums spärrnyckel
Tändstiftshylsa
Smörjolja
Skiftnyckel
färskgas
båtvax
Sea-Doo täcker
Tarp
Visa fler instruktioner
1

Tvätta sjöskotrar noggrant med tvålvatten och en svamp för att avlägsna eventuellt salt från utsidan av maskinen. Skölj av tvålvatten och polera torka bilen med en ren, mjuk trasa.
2

Ta bort allt innehåll från Sea-Doo Flush Kit. Satsen bör innehålla en liten slang och ett par slang bilagor. Skruva allt vatten dräneringspluggarna. Haka fast slangen från flush kit till vatten-injektorn port på motorn. Använd någon av slangen bilagor om det behövs.
3

Skruva slutet av en vattenslang på änden av spolslang. Dra runt motorn och låt den gå på tomgång i ca 30 sekunder. Slå på vattenslangen och låt vattnet spola ut motorn. Låt vattnet rinna genom motorn tills klart vatten rinner ut ur avgasröret, pumphjulet galler och kylportar. Stäng av motorn och stäng sedan av vattenslangen. Låt dräneringsventilerna öppen.
4

Lossa och ta bort alla tändstift från Sea-Doo motor med en spärr och ett tändstift socket. Spraya en liten mängd smörjolja i varje tändstiftshål. Skruva tändstiften igen och dra åt med Ratchet och uttag. Den smörjolja kommer att hålla kolvar, ringar och tändaren på tändstiftet smörjs under vintermånaderna.
5

Lossa och ta bort batterikablarna från batteriet med en skiftnyckel. Placera batterikablarna ur vägen av batteripolerna så att de inte vidrör varandra. Fyll bensintanken med färskt bränsle och låta färskt bränsle för att sitta inne i bränsletanken under vintermånaderna för att hålla bränsletanken betingad.
6

Wax utsidan av Sea-Doo SPX med båt vax och en ren mjuk trasa. Använd små cirklande rörelser vid tillämpningen av vax. När vaxet börjar dis över, torka vaxet bort av Sea-Doo med en annan mjuk trasa. Applicera så många lager av vax som behövs för att föra utsidan av maskinen till en blank yta.
7

Täck Sea-Doo SPX med lämplig skyddskåpa. Förvara den på ett torrt ställe om möjligt. Om Sea-Doo är på en trailer, se till att en tarp placeras över Sea-Doo och släpet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104681.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.