Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Johnson utombordsmotor Råd

Johnson utombordsmotorer finns i flera storlekar mätt i hästkrafter och antalet cylindrar. Oavsett om en mycket liten motor för en jonboat eller en enorm 300 hk 6-cylindrig att flytta en offshore båt, alla Johnson utombordsmotorer har gemensamma komponenter. Hålla din Johnson utombordsmotor igång som ny är inte svårt. Precis som du måste göra vissa saker för att hålla bilen går bra, är det samma gäller för din båtmotorn. En bra idé är att ha en tryckt checklista att gå igenom varje gång du vill ta din båt ute på vattnet. Motor

Även utformad för marin drift fungerar den Johnson utombordsmotorn precis som motorn i en bil. Motorn måste smörjas, kylas och eldades. Innan du startar Johnson utombordsmotor, alltid först kontrollera oljetanken. Fyll på om det behövs. Till skillnad från en bilens motor, dock, har Johnson utombordsmotorer inte radiatorer eller slutna kylsystem. Istället motorn har en pump för att dra vatten från där båten det operativa, cirkulerar den runt motorn och sedan utsläpp i vattnet. Vattnet kommer aldrig i kontakt med motorns rörliga delar så att den inte plocka upp någon olja eller bensin, bara värme.

Gång du använder din Johnson utombordsmotor i saltvatten (havet eller en saltvatten sjö ), se till att du spola motorn noggrant med färskvatten. Detta görs enkelt genom att fästa en trädgårdsslang mellan en sötvatten tapp och Johnson utombordsmotor vattenintag. Slå på vattnet och slå sedan på motorn. Låt den gå i flera minuter. Detta kommer att skölja något salt eller andra mineraler från motorns kylsystem.
Fuel

Använd alltid det rekommenderade oktantal betygsatt bensinen i ditt Johnson utombordsmotor. Även om det kanske låter som en bra idé att använda högre eller lägre rankade oktan för att få ut mer prestanda eller minska kostnaderna, i sanning förändra oktantalet kan skada motordelar. Bara hålla med vad Johnson rekommenderar för din motor. Du kommer att uppskatta de långsiktiga fördelar.
Operation

När du kör din Johnson utombordsmotor försöka undvika plötsliga förändringar i gasreglaget. Flytta gasreglaget upp och ner i rimliga mängder. "Gunning" motorn är ett bra sätt att skada den. Även om det kan vara viktigt att snabbt bromsa och stanna motorn, är det bäst när det är möjligt att glida igenom gasen och sänka hastigheten successivt.

Din Johnson utombordare är konstruerad för att fungera med viss storlek och propellrar tonhöjd. Ändra propellern kan ändra balansen och prestanda för din motor. Alltid Kontrollera motorns specifikationer innan förändra propeller storlek, antal blad eller beck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103601.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.