Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsökning av en Yamaha Jet Ski

Förutom sin omfattande sortiment av landbaserade fritidsfordon, har Yamaha också stadigt bygga upp sitt utbud av jet-ski-modeller. Yamaha erbjöd ett dussin olika modeller i Wave Runner linjen i slutet av 2010 ensam, allt i design från sportigt enda Waverunners till cruising modellerna kan hantera flera ryttare. Trots denna variation i olika Waverunner modeller, erbjuder Yamaha liknande felsökningstips för alla sina vattenskoter. Saker du behöver
Bensin (blyfri) katalog tändstiftsnyckel
Tändstift (er) från Battery
Visa fler instruktioner
Motorn startar inte eller vänd
1

Avmarkera "Lock-läge" i Yamaha Security System.
2

Kontrollera motorns avstängning switch. Om det klippet är inte på plats, installera det korrekt och starta om motorn.
3

Kontrollera batteriet. Dra åt alla anslutningar och ladda det. Om batteriet eller anslutningar ser skadat, byt ut dem och prova startmotorn igen. Om det fortfarande inte startar, fortsätt till nästa steg.
4

Inspektera startmotorn. Om det verkar skadad eller defekt, ta Waverunner till en Yamaha återförsäljare för inspektion. Startar inte utan vänder över
5


Motor Se till att du inte försöker att starta Waverunner med gasreglaget pressas av din högra hand, eftersom motorn inte kan starta med denna spak deprimerad. Släpp greppet och starta motorn.
6

Kontrollera bensintanken för bränsle. Om tanken är tom, fyll på med blyfri bensin. Om tillräckliga bensin nivåer är närvarande, inspektera tillståndet för bränsle i tanken. Om det ser vattnig eller klibbig, kan det vara förorenat eller gammalt. Ta vattenskotern till en Yamaha återförsäljare att spola och fylla på den.
7

Ta bort tändstiftet och inspektera det och elektroden. Om elektroden är mörkbrun eller svart, tändstiftet kan skadas. Byt ut det och kontrollerar att vara säker på att du har ställt in tändstiftets elektrodavstånd enligt specifikationer i bruksanvisningen för just Waverunner.
8

Starta motorn. Om det fortfarande inte fungerar, ta Waverunner till butiken, eftersom detta kan tyda på ett problem med bränslepumpen eller bränslesystemet.
Motorn stannar eller misständer
9 < p> Kontrollera att det finns tillräckligt med bränsle i bränsletanken och fyll det som är nödvändigt.
10

Kontrollera för vatten eller smuts i bensintanken. Om skräp är närvarande, ta Waverunner till en Yamaha återförsäljare.
11

Ställ in tändstiftets elektrodavstånd korrekt och byt pluggen (s) om de är skadade.
12

Har inspektera en Yamaha återförsäljare att Waverunner om tändhatten är skadad eller inte ansluten.
13

Kontrollera elsystemet för lösa anslutningar och ta jet ski till butiken för åtdragning om lösa anslutningar finns . Addera Varningslampa /Indikator Blinker är På
14

Kontrollera bränsletanken och fyll på vid behov.
15

Ta vattenskotern till butiken om oljetryckslampan tänds.
16

Titta inuti jet intag. Ta bort eventuella alger och annat skräp som kan ha fastnat i intaget, noga med att inte skada intaget själv. Ett igensatt intag kan orsaka varningslampan att komma på och göra motorn överhettas.
17

Ta Waverunner in för besiktning om du misstänker felaktiga varning sensorer.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104075.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.