Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Effekt båtmotor Krav

Även bil-och motorbåt motorer ger energi för rörelse på exakt samma sätt, båtmotorer (som regel) står inför ett mycket hårdare liv. Konstant användning vid fullgas i mycket korrosiva förhållanden - ofta med långa perioder av inaktivitet - är de främsta dödsorsakerna för varje motor. Dessutom måste båtmotorer brottas med höga belastningar av tunga skrov, höga hastigheter och ibland mindre-än-effektiva konstruktioner skrov. Marinisering

Beroende på din stil båt, kan motorn eller kanske inte behöver marinisering i traditionell mening. Marinisering är processen att ändra en motor för båt bruk. Det handlar om att ersätta intag, avgaser, bränsle och tändsystem med säkrare och mindre potentiellt explosiva alternativ. Explosioner orsakade av bränsleångor kombinerar med herrelösa gnistor från tändsystemet är osannolikt med moderna insprutat bränsle motorer, särskilt de inte körs i en sluten kammare. Men om din motor körs med öppna kylsystem (som drar vatten från utsidan som kylmedel) bör du allvarligt överväga att installera marinizing frysa pluggar in i motorblocket. Dessa frysa pluggar fungerar som ett slags offerlamm till korrosion, de attraherar korrosiva element i kylvattnet och korrodera innan motorblocket. Tänk på detta obligatoriskt för alla motorbåt med ett öppet kylsystem.
Torque

Tunga båtar med djupa skrov kräver motorer med mycket vridmoment att få flytta. Djupt utkast skrov inte så mycket glida över vattnet som plöja igenom det, gör absolut motormoment en prioritet. Med hjälp av en mycket hög hästkrafter med en djup klunk eller tunga skrov kan ge det en högre teoretisk toppfart, men denna potential kommer att göra dig lite bra om motorn inte har tillräckligt vridmoment för att få båten till den hastigheten.
Addera Hållbarhet

att citera pensionerade racerförare Rick Mears: "Att avsluta först, måste du avsluta först." All kraft, vridmoment och högteknologiska prylar i världen kommer att göra dig lite bra om båten dör på dig mitt i ett lopp eller 100 miles i det öppna havet. Dieselmotorer är kanske inte den mest kraftfulla, men de är väldigt bra på att köra vid mycket höga ihållande hastigheter utan att bryta ner.
Periodisk användning

Kanske den största dödsorsaken för någon powerboat motorn är inaktivitet. På utsidan av båten kan ha en fin kappa av epoxi eller gel för att skydda den från väder, men det bearbetade järn inuti motorblocket rostar väldigt snabbt om de inte skyddas. Olja håller syre och salt från att angripa motorns interna delar, tillåter motorn att sitta i veckor eller månader utan användning och oljan rinner bort för att lämna metallen exponeras. Powerboats är dyra att driva, vilket gör det ännu mer troligt att din kommer att spendera mycket mer tid på torr eller våt docka än cirkulerande olja. Om du vill att din motorbåt motor att pågå så länge som det kunde, köra det minst en gång i veckan för att hålla de interna slick och skyddad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103603.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.