Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur att balansera en båt propeller

Det finns två metoder för prop balansering: statisk och dynamisk. För att uppnå ett professionellt resultat, krävs det såväl. Dynamisk balansering kräver speciell utrustning som bara de mest hängivna mekaniker skulle ha i ett hem garage (eller skulle förstå hur man använder korrekt). Om du inte har specialutrustning för att utföra dynamisk balansering, kan du lätt utföra den statiska balansen metoden endast använder enkla verktyg. Denna metod gör att du kan göra nödvändiga justeringar för att få ett bra resultat. Saker du behöver
Reservdelar axel Hängslen spö
att hålla axeln horisontellt
Pencil
Grinder putsdyna
Visa fler instruktioner
1

Skjut prop navet över en axel som passar perfekt genom öppningen men tillåter fri rörlighet av prop. Placera axeln horisontellt över två hängslen, med prop hängande i mitten.
2

flytta knivarna manuellt och stannar vid olika platser. Titta att se om någon är tung nog att dra prop tills de är i botten. Om en kniv kommer att stanna längst ner på bågen, markera den med en penna och upprepa. Se om samma bladet fortsätter att hamna i botten av rotationen bågen. Ett blad som är tyngre än de andra kommer att orsaka prop att dra nedåt tills den är på botten.
3

Avlägsna prop från axeln och placera den på en vice fästet så att det är orörlig.
4

Med den tunga bladet på baksidan (den sida som vetter mot båten när den är monterad), slipa överskott metall med en metall grinder.
5

Montera tillbaka propellern på axeln och placera den på den horisontella stativet kontrollera igen för balans. Om ett blad är fortfarande tung, fortsätter att slipa överskottsmetall bort av baksidan.
6

Placera en putsdyna på kvarnen och polera baksidan av marken prop bladet till en shine. Placera den på båten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103869.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.