Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur vinterförbereder 4-Stroke Utombordsmotorer

Vinterförvaring är att förbereda utombordaren för förvaring under vintern. Detta är ett krav för att förhindra frysning av gasledningarna och andra kritiska områden i motorn. Du utombordsmotor måste vinterbonade i slutet av säsongen innan vintern börjar. När du är klar, kommer utombordaren sättas för nästa vår eller sommar. För att göra detta måste du först avlägsna utombordaren från vattnet. Saker du behöver
Bränsle stabilisator
Imma olja
Hylsnyckel
dräneringskärlet
Turkiet Baster
Visa fler instruktioner
1

bort locket till bensintanken och lägga bränsle stabilisator till bränslet. Detta måste göras med en full tank.
2

Starta motorn och låt den gå i minst 10 minuter så att det stabiliserade bränslet att strömma till alla delar av motorn.

3

Tag bort motorkåpan och spraya imma olja i luftintagen. Öka gasen vid sprutning av imma olja för att förhindra att motorn stannat. Om du inte kan komma åt luftintagen kan du behöva ta bort luften rutan.
4

Ställ kill switch på motorn till läge "Av" för att förhindra att motorn startar. Dra runt motorn för att avlägsna överflödigt vatten från vattenpumpen.
5

Koppla loss tändkablarna och ta sedan bort tändstiften med hjälp av hylsnyckel. Spraya en liten mängd av imma olja i varje cylinder för att belägga cylinderväggarna. Sätt tillbaka och dra åt tändstiften.
6

Placera ett uppsamlingskärl under utombordaren och ta bort avtappningspluggen för den undre enheten. Låt vevhuset smörjmedlet att rinna ut. Byt avtappningspluggen trots allt av smörjmedlet har tömts.
7

Kontrollera oljetanken för slam med hjälp av en kalkon baster. Tappa ur oljan ur behållaren, om det behövs, och fyll på med ny olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104386.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.