Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man tar bort Gelcoat på Glasfiber

När ytan av en båt börjar försämras och har tung blåsbildning, kan det vara nödvändigt att ta bort gelcoaten från glasfiber för att göra ordentliga reparationer och lackering. Sandblästring, peeling och slipning är alla metoder som används för att ta bort gelcoat. De två första metoderna är bättre att erfarna proffs. Slipning dock, innebär en hel del arbete och tålamod, men är det enda praktiska metoden för amatör att använda. Saker du behöver
Handhållna
vinkelslip Soft back-up rondell
7,6 cm, 24 - eller 36-grit slipskivor
Fuktmätare
Visa fler instruktioner
1

Ställ in kvarnen med antingen en 24 - eller 36-grit skiva. Kvarnen bör även ha en mjuk back-up rondell.
2

Börja slipning på gelcoaten genom att hålla kvarnen på en mycket låg vinkel mot gelcoaten. Detta kommer att bli en långsam och arbetsintensiv process, men stressa inte det. Du måste se till att inte skära hela vägen förbi gelcoat och in i laminatet.
3

Använd en borste och rengöringsmedel för att skrubba hela området som har slipats utan gelcoat. Skölj noga.
4

Låt området torka helt innan du försöker någon efterbearbetning. Torkning har varit kända för att ta från ett par veckor till så länge som ett par månader. Använd fläktar för att hålla luften cirkulerar i syfte att se till att torkningen är snabbare och noggrann. Kontrollera området varje par fötter med en fuktmätare och leta efter en läsning av 2 till 3 procent innan du fortsätter med någon efterbearbetning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103562.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.