Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur du justerar en Båtens Hastighetsmätare

korrekt hastighet avläsningar kan vara mycket viktigt på en båt, speciellt för skidåkning applikationer. För vissa båtägare kan det ingen roll alls. Många hastighetsmätare är inte justerbar. AirGuide hastighetsmätare är en av de få som har en justerskruv för att upprätthålla noggrann hastighetsavläsningarna. Hastighetsmätare utan en justerskruv kan behöva ersättas av varvtalsgivaren - kallad en pitot, eller röret som löper från hastighetsmätaren till pitot. Äldre hastighetsmätare kan kräva tjänster av en utbildad tekniker eller utbyte. Saker du behöver
Små insexnyckel set
GPS-enhet
Visa fler instruktioner
1

Hitta det lilla insexskruven på framsidan av hastighetsmätaren. Turning denna skruv ändrar hastighet läsning visas.
2

Hitta insexnyckel från insexnyckel uppsättning som passar skruven på framsidan av hastighetsmätaren och ställ den åt sidan.
Sida 3

Ström på GPS-enheten och börja köra båten.
4

Justera insexskruven på hastighetsmätaren med insexnyckeln när GPS-enhet visar en hastighet på 25 till 35 miles per timme. Hålla en jämn hastighet inom detta område och vrid skruven åt vänster eller höger tills hastighetsmätaren visar samma hastighet som GPS-enheten.
5

Bekräfta hastighetsmätaren visar noll vid stopp. Kontrollera att hastighetsmätaren och GPS-enhet upprätthålla nära avläsningar under ett varvtalsområde. Om de inte gör det, kan det vara nödvändigt att byta ut komponenter som är slitna eller har hastighetsmätaren servad av utbildad tekniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104418.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.