Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Vad är en likriktare på en båt

Likriktare är viktiga delar av elektrisk utrustning -? Små svarta lådor som används i allt från lok till svetsning maskiner. De är särskilt viktiga komponenter i utombordsmotorer för båtar, utan en fungerande likriktare, skulle en båt inte att kunna ladda upp batteriet, och du skulle bokstavligen vara kvar flyter på havet. Vad gör en Rectifier göra?

Utombordaren på en båt, är likriktaren den enhet som tar i växelström, eller AC, el och ändrar det i DC form av el, eller direkt ström. Det finns också en anordning som gör det motsatta - el byte DC till AC - som kallas en växelriktare. Som namnet antyder, växelström består av vågor av elektricitet som ändrar den riktning de rör sig i varje så ofta, medan direkta nuvarande elektriska vågor kan bara röra sig i en enda riktning. Växelström är oftast används när stora mängder el behövs (som skulle vara fallet med en båt), men, återigen, det är inte att kunna ladda batterier, enbart DC kan göra det Addera Underhåll

Kom ihåg att när du går ut båtliv, bör du alltid se till att din utombordare elektriska reglersystem har tillräckligt med vatten så att den kan svalna ordentligt, och du bör regelbundet kontrollera att se om din vattenpump är i skick. Det är lätt för likriktare överhettas och inte om deras kylande mekanismen inte fungerar korrekt. Också, inte ansluta upp alltför många onödiga tillbehör på din vattenskoter. Det är lätt att överbelasta din likriktare helt enkelt genom att använda för mycket kraft. Slutligen, tänk på att om du ansluter ett batteri eller en batteriladdare på fel sätt, och med bara tillfälligt, kan du orsaka allvarliga skador på din likriktare, och kanske till och med förstöra den helt.

Testa

Du kan använda en pryl som kallas en multimeter för att säkerställa att din båts likriktare fungerar korrekt. En multimeter är en anordning som mäter utvecklingen för likriktaren, som kallas motstånd, i ohm. För att koppla en multimeter upp, är allt du behöver göra är att ta reda på likriktaren två trådar --- man blir röd, den andra svart --- och Anslut multimetern s svarta och röda kablar istället. Du bör få ett mått på någonstans mellan noll och ett ohm. Om inte, bör du nog byta ut din likriktare.
Slutsats
p Om du bara har nyligen köpt en båt för första gången, inte försumma att kolla utombordaren och verkligen bekanta dig med alla dess väsentliga delar. Försök testa likriktaren med en multimeter innan du någonsin lämnar torra land. Inte bara anta att du vet hur man gör det ska behöva testa det uppstår. Det är lätt att förbise en sådan diskret bit av elektrisk utrustning som likriktare, men om du inte är bekant med det och hur det fungerar, kan du vara i för några grov sjö framåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104704.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.