Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Lay Glasfiber på en akterspegel

I akterspegeln på en båt, eller aktern eller bakre delen, håller motorn på plats med en tjock laminerad kärna av trä, eller i vissa fall, flera lager av tjock marin plywood. Akterspegeln tar mer stress än någon del av båten, eftersom det handlar om konstant vikt och vridmoment. Akterspegeln kan också vara en av de regnigaste delar av båten, ofta tar in vatten över den övre skenan. Lägga nya glasfiber på en akterspegel tar tid, skicklighet, några grundläggande verktyg och rätt typer av produkter för att utföra uppgiften. Saker du behöver
Bladplaster
epoxispackel kitt
spackel
planslip
Glasfiber renare-avfettningsmedel
skurborste
Bucket pads
Slipning (400 grit ) katalog Felt pen
Saxar
glasfibermatta (12 ounce eller större) katalog Push pins
Maskeringstejp
Resin
Plastbehållare
Roller pan
Foam målarrullar
Sugskrapa
brukskniv slipblock
Visa fler instruktioner
1

Välj en ganska varm dag för att utföra glasfiber uppgiften. Arbete utanför under en bil port om möjligt. Kontrollera att du har tagit bort motorn och motor fäste från akterspegeln, tillsammans med någon rub järnväg, knapar eller monteras hårdvara. Placera en plastfolie på marken under akterspegeln. Blanda en lösning av glasfiber renare-avfettningsmedel i en hink och skrubba akterspegeln ner, tar bort all vax, olja och främmande föremål. Skölj med vatten.
2

Använd epoxy filler och en spackel för att fylla i några djupa urgröpningar eller sprickor i den gamla gelcoat eller glasfiber matta. Klistra in filler i hårda och jämna ut med spackel. Låt torka enligt ruttnade directions.appears.
3

Använd en planslip med en 400 grit slipplatta till sand hela akterspegeln området, överlappar kanterna och skrovets botten med cirka fyra inches . Sand förbi gelcoaten och in i glasfiber, om glasfiber verkar ruttnade.
4

Torka akterspegeln ner med glasfiber renare-avfettningsmedel och en trasa. Torr buff med trasor. Placera ett tillräckligt stort ark med glasfiber över akterspegeln för att täcka den helt. Använd push stift och maskeringstejp för att hålla den på plats. Kontrollera att du har överlappning på alla sidor. Använd en tuschpenna för att rita en skiss av akterspegeln på glasfiber. Skär glasfiber kontur med sax, och lägga glasfiber mönster åt sidan.
5

Rör en sats av epoxiharts i en plastbehållare, enligt anvisningarna. Mät upp den korrekta mängden av härdare i ett blandningskärl kopp och lägga till den till hartset. Rör om. Blanda tillräckligt för att göra ett pass över akterspegeln. Häll hartsblandningen i en rulle pan. Använd en svamp rulle att rulla ett tunt lager av harts över akterspegeln ytan. Använd upp och ner slag med fast tryck. Överlappa kanterna omkring fyra inches. Låt det torka i sex timmar.
6

Blanda en andra sats av harts och härdare i en behållare, som du gjorde tidigare. Använd en ny svamp rulle till rulle ett tjockt lager av harts över akterspegeln yta, överlappande minst fyra inches. Vänta några minuter för den att bli klibbig. Blanda en tredje sats av harts och härdare och ställ den åt sidan.
7

Placera din glasfiber mönster på akterspegeln, med början i toppen och lägga den ner till botten. Rikta in det. Använd maskeringstejp runt kanterna och toppen för att hålla den från att falla eller glida. Häll din tredje sats av harts i en roller pan. Använd en ny svamp rulle till rulle harts i glasfiber, med början i mitten och fläktade din väg ut till kanterna. Rulla en tjock päls.
8

Ta en gummiskrapa och startar i mitten av akterspegeln och tryck överskott av harts ut mot kanterna. Använd sax för att klippa små diagonala slitsar i de gemensamma sömmarna av glasfiber, så det kommer att ligga över och följer runt kanten hörn. Använd änden av skrapan att lägga hörnen och sömmar ned. Låt hartset torr, enligt anvisning eller åtminstone torka vid beröring. Blanda en fjärde sats av harts, identiska med de sista ingredienserna.
9

Använd en ny svamp rulle för att tillämpa den slutliga täckfärg. Gör det till en tjock päls, eftersom det kommer att vara gelcoaten ovanpå glasfiberytan matta. Låt glasfiber torka och härda i minst 24 timmar, eller enligt anvisningar. Använd en mattkniv för att skära konturerna för kölsvinet hålet. Använd slipkloss till sand glasfiber matta kanter vid skarvarna, sidor och botten av skrovet där den överlappade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104261.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.