Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsökning båttrailer Hydrauliska bromsar

Båtägare tillbringar mycket tid att underhålla och ta hand om sin båt, men ofta glömmer en av de viktigaste delarna av båtliv: släpet. Din båttrailer gör det möjligt att få din båt från hemmet till vatten, eller lagring för att halka, och det behöver korrekt underhåll för att fortsätta jobba. Det finns inte många arbetande delar på en båttrailer, men släpvagnsbromsar är en avgörande faktor, och samtidigt det bästa sättet att hålla dem igång är att utföra regelbundet underhåll, att veta vad man ska leta efter när det finns problem är lika viktigt. Saker du behöver
Tire kilar
stödbenet
Jack
skruvmejsel
Wrench
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera vätskenivån i huvudcylindern innan varje resa för att vara säker på att det är tillräckligt för att hålla dina bromsarna fungerar. Fluid bör fyllas till nästan högst upp i cylindern. Om vätskenivån har förändrats dramatiskt, kolla efter läckor, eller brott i linjen. Byt vätska när det finns någon rost, sediment eller färgförändring som indikerar gammal, smutsig eller kontaminerad vätska.
2

Kör din släpvagn en kort sträcka för att kontrollera broms respons. Jack trailern upp på ena sidan och snurra varje hjul individuellt för hand. Om ett hjul drar eller är svårt att snurra, är cylindern fryst eller korroderat från doppas upprepade gånger i vatten, eller det finns en täppa i ett bromsledningen. Om hjulet vickar eller tjut när den rör sig, kanske du behöver packa, eller fett ditt lager. Justera bromsarna genom att ta bort kontrollen locket bakom ratten. Använd en skruvmejsel för att dra åt kugghjul justeringen tills hjulet är så tätt att det inte blir alls. Sedan lossa kugghjulet i motsatt riktning ca åtta klick. Vrid däcket på framsidan som om körning framåt när du lossar kugge tills den rör sig fritt med bara det minsta motståndet. Byt inspektions lock över kugghjulet facket.
3

lufta bromsledningarna om du förlorar all bromskraft men har gott om vätska i huvudcylindern. Använd en skruvmejsel för att pumpa huvudcylindern medan någon annan infogar en skiftnyckel på avluftningsventilen muttern bakom första däcket. Vrid skiftnyckel för att lossa avluftningsventilen. Viss vätska kommer undan tillsammans med luft, men vänta tills fluiden strömmar i en jämn ström med ingen luft med det innan stängning av ventilen. Stäng ventilen genom att dra åt muttern med skiftnyckel. Upprepa med varje hjul. Återgå till det första hjulet och upprepa hela proceduren med varje hjul för extra försäkring mot luftbubblor i ledningarna. Håll huvudcylindern fullt när man blöder så ingen luft matas in i ledningarna om cylindern går torr. När du är klar, fylla huvudcylindern att byta ut någon vätska förloras under blödningen.
4

Kontrollera omvända solenoiden om du inte kan säkerhetskopiera din släpvagn. Fetta om den fastnar i läge och kommer inte att flytta. Ren olja och skräp från spaken. Kontrollera att jordledningen och jordningsskruv är anslutna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104034.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.