Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Lemon Lagar för båtar

Det bästa sättet att slippa ta itu med federala citron lagar är att köpa smart. Dock kan även de mest flitiga köparen befinna sig på den dåliga sidan av en affär. Inte alla stater har skyddande citron lagar, även om många gör, och andra är på böckerna som arbetar mot lagar. Den federala citron lag fungerar som en filt i dessa fall, och det är när du ska använda lagen båt citron för att få tillfredsställelse. Federal lag

federala citron lag som omfattar båtar kallas Magnuson Moss Warranty Act, enligt advokat Ronald Lee Burdge. Lagen omfattar alla produkter tillsammans med båtar som kostar mer än $ 25 och är gjorda för konsumentbruk, t.ex. fritidsbåtar.
Täckning

federala citron lag omfattar alla delar av båten, från mekaniska delar till skrovet. Inte alla stater har citron lagar. Men i vissa stater, lagarna om citron fordon inklusive bilar, husvagnar, motorcyklar och båtar, inkluderar även begagnade fordon. Om du köper en begagnad båt som har olösbara reparation frågor, bör du kontrollera dina lokala lagar om att få en dom för en citron. I både nya och begagnade fall omfattar lagen dig oavsett skriftliga eller uttryckliga garantier. Samförståndet är att bra skick antyds om inte annat anges. Underförstådda garantier omfattar brott av delar som inte skulle gå sönder eller att slitas ut under normal användning, t.ex. om ett glasfiberskrov sprickor utan någon anledning. Återförsäljaren eller tillverkaren kan kräva vittnesmål från experter om problemet. Domstolar kan också anse att vittnesmål från experter som behövs innan de beviljar en dom på vardera sidan.
Rättsliga krav

citron lag säger att varje enskild fråga som kräver tre resor till ett servicecenter eller en mekaniker besök till båten utan resolution kräver att tillverkaren eller återförsäljaren steg in och göra upplösning genom att ersätta båten, återbetalning av pengar eller förneka kontraktet. Addera Process

Om dealern, ägaren och tillverkaren inte kan komma överens om en resolution, går ärendet genom skiljeförfarande. Inga advokater är nödvändiga. Båda sidor fram sitt ärende till en domare som bestämmer giltigheten av citron fordran.
Undviker en citron

alltid ta en prospektiv köp på ett vattentest. Du kan inte titta på en båt och vet att det fungerar bra. Även helt nya båtar kan ha problem. Var försiktig med vad du skriver. Eftersom citron lag kräver att alla fordon har en underförstådd garanti om inte annat anges, kan en återförsäljare, tillverkare eller privat säljare försöker få dig att släppa deras ansvar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103640.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.