Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man installerar ett akterspegelmonterad Fishfinder Givare

En fishfinder är ett ovärderligt verktyg för de flesta sportfiskare, speciellt bas fiskare. Noggrannheten i en fishfinder beror på korrekt installation av givaren, om givaren är en givare genom skrov eller en akterspegelfästet. De flesta båtägare ordning någon typ av fishfinder eller finder när de köper en ny båt. Andra föredrar att spara lite pengar genom att installera det själva. Installera en givare akterspegelmontering tar mindre än en timme och kan göras av de flesta båtägare. Saker du behöver
Maskeringstejp
Pencil bit
Borrsats
Skruvdragare
skruvdragare
Marine silikontätning
Rak kant
stjärnskruvmejsel

Visa fler instruktioner
1

Välj plats för givaren på akterspegeln på båten. Välj en plats som är borta från prop tvätt, utan turbulens och är i vattnet hela tiden. Täck området med maskeringstejp för att förhindra att gelcoaten från flisning vid borrning pilothålen.
2

Håll monteringsmallen upp vertikalt till monteringsplatsen och över maskeringstejp, se till att det nedre hörnet av mall närmast centrumlinjen av båten möter med den nedre kanten av akterspegeln. Om givaren inte kommer med en monteringsmall, använd hålen i fästet som mall.
3

Markera platsen för monteringshålen genom att peta en vass penna genom mallen där mallen anger platsen för monteringshålen. Ta bort mallen.
4

in en borr i chucken på en skruvdragare. Välj ett borr som är något mindre än diametern på skruvarna som medföljer givaren. Borra hål vid varje blyertsmarkeringarna. Se till hålen är inte djupare än längden av monteringsskruvarna. Ta bort maskeringstejpen.
5

Rikta in hålen på vardera sidan av omvandlaren med givaren monteringshålen på fästet. Sätt i maskinskruvar tillhandahålls med omvandlaren genom hålen på vardera sidan av omvandlaren och samtidigt hålla en fästmutter på den andra sidan av hålet. Trä maskinen skruvarna i muttrarna och mysiga dem upp med en skruvmejsel, men dra inte åt dem.
6

Öppna ett rör av marint silikon tätningsmedel. Stryk på tätningsmassa på den självgängande skruvar används för att fästa monteringsfästet på akterspegeln med tätningsmedlet. Lägg en klick av tätningsmedel på varje monteringshål. Slip fästskruvarna genom omvandlaren fäste och trä dem i monteringshålen med en stjärnskruvmejsel. Se till att hörnet av fästet närmast centrumlinjen av båten i linje med den nedre kanten av akterspegeln. Dra åt skruvarna.
7

Justera givaren så att den främre delen av givaren är antingen nivå med eller sitter högre än den bakre delen av givaren. Dra åt skruvar.
8

Välj positionen för ett hål i akterspegeln stor nog att rymma givarkabeln. Placera hålet direkt ovanför givaren, och ovanför vattenlinjen. Sätt en bit maskeringstejp över hålet platsen. Borra hålet. Håll kabeln täcker över hålet. Markera platsen för kabelskyddet monteringshålen på maskeringstejp. Borra hål vid varje blyertsmarkeringarna med borrkronor som är något mindre än de självgängande skruvar används för att fästa kabeln locket på akterspegeln. Ta bort maskeringstejpen.
9

Sätt två bitar av maskeringstejp på akterspegeln, samma avstånd mellan givaren och hålet för givarkabeln. Förläng en rak kant mellan givaren och givarkabeln hålet. Markera en vertikal linje på varje bit maskeringstejp. Håll den U-formade delen av en kabelklämma över varje linje på de två bitar av maskeringstejp. Slip pennan genom monteringshålet av kabelklämma och markera positionen för styrhål för varje klämma. Borra hål för kabelklämmor i blyertsmarkeringarna. Ta bort maskeringstejpen
10

Mata givarkabeln genom hålet och genom båten till ekolodet. Anslut givarkabeln till baksidan av ekolod.
11

Lägg en klick av marint silikon tätningsmedel på gängorna på självgängande kabelklämma monteringsskruv och över pilothålet av kabelklämma . Skjut en kabelklämma över givarkabeln nära botten hålet. Låt ca 3 inches av slack i givarkabeln mellan kabelklämma och givaren. Slip skruven genom monteringshålet och trä den in i akterspegeln med en stjärnskruvmejsel. Montera övre kabelklämma på samma sätt, lämnar ingen slack mellan övre och nedre klämmor.
12

Packa hålet givarkabeln med marint silikon. Montera kabeln locket på samma sätt som de kabelklämmor. Packa området mellan akterspegeln och kabelskyddet med marint silikon, slutföra installationen av akterspegeln monterad givare ekolod.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104613.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.