Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur du ändrar Prop på en Trolling Motor

En trolling motor propeller bör ändras om propellern är skev, böjd, sprucken eller trasig. Ogräs kan undervattens växter och fiskelinor linda också runt propellern och få den att brinna upp. Propellrarna kan skadas genom att träffa undervattens föremål såsom trä och annat skräp. Inspektera propellern för eventuella skador varje gång den tas i vattnet. Propeller ersättning tar ungefär en timme, beroende på hur svårt det är att ta bort propellern från axeln. Hela processen innebär helt enkelt ta bort den gamla propellern och säkra den nya propellern till axeln. Saker du behöver
vass kniv
Channellock tång
liten hammare
Gummiklubba
Prop avdragare för trolling motorer
Ratchet
Hylsnyckelsats
Ny propeller kit med tillbehör
Visa fler instruktioner
1

Placera trolling motor på en torr yta och placera propellern så att den är vänd uppåt. Ta bort eventuellt skräp som gräs, ogräs eller snöre från propellern och propelleraxeln med en vass kniv.
2

Reach inne i centrum av propellern och lokalisera plast vingmuttern. Ta vingmutter med Channellock tång och vrid den moturs tills det lossnar. Avsluta lossa plasten vingmutter med fingrarna. Dra åt vingmuttern från axeln, tillsammans med den platta brickan bakom den.
3

Dra prop rakt från axeln. Om propellern sitter fast, knacka på ryggen med en gummiklubba tills det drar gratis. Dra bort det med en propeller avdragare om klubban inte lossnar det. Den avdragare levereras med instruktioner. Kassera den gamla propellern.
4

placera tappen propellern låsning som placeras på insidan av ett försänkt spår på axeln. Låstappen möjliggör propellern för att slå på axeln. Knacka låspinnen ur försänkt spår med en liten hammare. Använd Channellock tång om det behövs för att greppa låspinnen och dra ut den infällda spåret.
5

Rengör försänkt spår med en ren trasa för att ta bort rost och skräp. Placera den nya låspinnen insidan av försänkt spår på axeln. Tryck låspinnen med en liten hammare tills stiftet sitter inuti spåret.
6

Passa in låspinnen spåret insidan av den nya propellern med änden av låsstiftet på axeln. Tryck in den nya propellern på axeln så att låspinnen glider genom spåret insidan av propellern. Fortsätt att skjuta propellern på axeln tills låspinnen är i jämnhöjd med änden av spåret insidan av propellern. Använd en gummiklubba om det behövs för att peka på propellern på axeln.
7

Skjut en låsbricka över axeln och ställa upp mot fasaden av den nya propellern. Skruva den nya vingmuttern som kommer med propellern kit på gängorna på axeln tills vingmuttern är tight. Slutför dra åt vingmuttern med Channellock tång.
8

Placera trollingmotorn tillbaka till båten och testa den. Höj propellern upp ur vattnet för att synbart titta på den nya propellern tur på axeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104422.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.