Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Fördelar radialdäck

Michelin patenterad och introducerade radialdäcket 1946. Sedan dess har radialdäck konstruktion erkänt världen över för sina klara fördelar över partiskhet däck. Det finns fortfarande applikationer där partiskhet däck är lämpliga, men radials erbjuder fördelar som partiskhet däcken inte kan. Dessa fördelar gör radials det självklara valet för de flesta tillämpningar. Entreprenad

Fördelarna med ett radialdäck beror delvis på hur däcket är konstruerat. Belagda stålkablar löpa från vulst till vulst vinkelrätt mot den periferiella mittlinjen för däcket. Dessa visas i diagrammet som radiella lagren. Stålband lägges därefter över de radiella lagren under slitbanan hos däcket. Detta bildar en tvådelad konstruktion där sidoväggarna är en separat enhet från slitbanan struktur.
Punkteringsresistens

styrka flera lager stålband göra slitbanan resistent mot punkteringar. Den tvådelade konstruktionen av däcket strukturen tillåter sidoväggarna att böjas oberoende av slitbanan. Detta gör att slitbanan att hålla kontakt med vägbanan även när sidoväggarna böja under en belastning eller i kurvor. Detta minskar avsevärt risken för främmande föremål punktera sidoväggarna eftersom sidoväggen inte "rulla över" för att presentera sig på vägytan.
Traction

samma konstruktion element som gör den radiella punktering resistenta också ge bättre grepp än korslagerdäck däck. Den radiella-ets stannar i kontakt med vägytan och med under en belastning. En korslagerdäck däck kommer att snedvrida sin slitbanan under en belastning och så minskar mängden slitbanan område som är i kontakt med vägytan.
Värmeeffektivitet

Stålet kablar i radialdäck fungera som en värmesänka för att avleda värme. Detta håller däcket körs på en svalare temperatur än motsvarande storlek partiskhet däck. Skikten i en bias däck håller värmen och så är mer benägna att blowouts när däcket värms upp under ihållande landsvägskörning
lugn ridtur

radialdäck. - på grund av sin tvådelade konstruktion - ger en tystare, jämnare gång än bias däcket. Det är också mer bränsleeffektiv eftersom det ger mindre motstånd mot vägytan. Detta är en term benämnd "rullmotstånd." Sammantaget radialdäck har längre livslängd jämfört med partiskhet däck under liknande arbetsbelastning och miljöer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101057.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.