Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur vill kolla lufttrycket i ett däck på en Toyota Tacoma

Ta hand om dina däck förbättrar hantering och att alla viktiga gas körsträcka. Toyota ger den information du behöver veta för att underhålla dina däck. Det är ditt jobb att kolla däcken på din Tacoma. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

förbereda genom att köpa en mätare däcktryck. Du kan hitta en mätare däcktryck på en Biltema.
2

Vet att det rekommenderade däcktrycket för din Toyota Tacoma är ett minsta tryck av 26 psi och ett maximalt tryck på 36 psi. Du kan också installera en automatisk kit däcktryck till din bil som kontrollerar lufttrycket i däcken för dig bekvämt från hytten. Addera 3

Lämna din lastbil ensam under åtminstone flera timmar. Du vill inte testa trycket i dina däck när de är varma. Luften inne kommer att expandera med tillsatt temperatur och förvränga resultaten. Testa däcken på morgonen innan du går någonstans.
4

bort och hålla noggrann koll på locken ventilspindeln. Om du är ny till att kontrollera dina däck, vill du inte ta reda på den hårda vägen att de är väldigt lätt att förlora.
5

Push luften tryckmätare på ventilskaften en åt gången. Om du hör ett väsande ljud, betyder det att luft strömmar ut däcket. Tryck hårt nog och i rätt vinkel för att få den rätta behandlingen. Om du inte är säker på ditt minne, skriv ner resultatet. Upprepa dessa steg på alla fyra däck och reservdelar.
6

Verifiera dina mått mot tillverkarens rekommenderade tryck. A 2008 Toyota Tacoma 4x4 Double Cab med original utrustning, till exempel, kommer med däck dimensionerade P245/75R16 109S. Den "245" är bredden av däcket i millimeter. De "109S" betyder att varje däck kommer att kunna stödja 2271 £. eller 1030 kg. Att gå över dessa viktgränser ökar bördan för däcktryck och kan orsaka däcken att tömma eller misslyckas.
7

Skruva stammen ventilhattarna tillbaka på skaftet ventilerna.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100896.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.