Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur vill kolla ett däck för Balance

Utföra en balans service på dina däck är avgörande för att förlänga livslängden på däcken. Balanseringen gör också bilen köra smidigare, när dina däck är ur balans, blir bilen svår att kontrollera. Därför är det viktigt att du är uppmärksam på de många tecken som kan tyda på att dina däck är på grund av att en balans. Om du ignorerar dessa tecken, kan du hamna spendera ännu mer pengar på reparationer du kunde ha förhindrat. Instruktioner
1

Var uppmärksam på eventuella vibrerande eller skaka din bil visar mellan hastigheter på 35 till 55 miles per timme. Om din bil inte mår smidigt när du kör och din ratten skakar eller vibrerar, kanske du har ett problem däck balans.
2

Titta på dina däck för alla plana områden, främst på sidorna . Detta är ett tecken på att du behöver ha dina däck balanserad. Addera 3

Leta efter saknade däck vikter på hjulen, om du har vikter. Vanligtvis lätta hjul läggs till dina däck för att minska rotationströghet. Om de faller av, kan det leda till balans frågor. De lätta hjulen är små rektangulära eller kvadratiska metalliska vikter fästa på den yttre kanten av dina hjul, de är fästa vid hjulet, inte en del av det. Men om ett däck specialist inte har nämnt att lägga lätta vikter på dina däck hjul på tidigare balans tjänster, än vad du förmodligen inte har dem. Se Resurser för att se hur de lätta hjulen ser.
4

Observera hur bilen hanterar när du bromsar. Om bilen drar åt sidan när du bromsar, kan det bero på att ett däck är ur balans eller har lågt lufttryck.
5

Rotera fordonsdäck var 3000 till 6.000 miles. Detta är ett bra sätt att förhindra platta områden på slitbanan. Även om du vet att du har platta områden, rotera dina däck kommer att hjälpa dig att tänja livslängden på dina däck.
6

Kontrollera garantin på dina däck. Om dina däck är ganska ny och du redan har platta områden, överväga att ta dem tillbaka. Beroende på däckets kondition, kanske serviceavdelning kunna "true" dina däck genom att skära gummi av slitbanan, vilket kommer att göra det om igen. Om din garanti har gått ut, kan du behöva betala för den "sanna" tjänsten, eller köpa nya däck. Kontrollera med din serviceavdelning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101292.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.