Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vilka är orsakerna till däckslitage på Chevy banbrytare?

Däck slitage på din Chevy TrailBlazer kan orsakas av flera olika frågor. Det antas ofta att däcken inte behöver något underhåll, men de är som någon annan del på ett fordon: de kommer att slitas ut snabbt om den inte underhålls. Några av dessa frågor som underhåll kan göras av dig själv medan andra bör utföras av en utbildad mekaniker. Tire Pressure

med däcktryck som är för högt eller för lågt är troligen den vanligaste orsaken till överdrivet däckslitage på en Chevy vägvisare. Eftersom det är en större bil, måste du följa de exakta trycket rekommendationerna ligger på placken innanför förarens dörrposten. Det rekommenderade trycket är en komplicerad formel där fordonets vikt, flex av däckets sidovägg och storlek på däcket är alla beaktas. För högt tryck gör centrum bukta ut, och du bär ut mitten av däcket snabbt. För lite tryck gör mitt sink inåt, orsakar ytterkanterna för att slitas ut snabbt
Alignment Bär

Varje fordon har tre anpassning justeringar,. Camber, caster och toe . Alla tre justeringar har ett angivet intervall bestäms av tillverkaren. Det rekommenderas att ha justeringen kontrolleras på din TrailBlazer varje 6.000 miles. Om du kör över en massa gupp eller gropar, kommer du antagligen att få det justerat varje 6.000 miles liksom. Den främre änden och avstängning av ditt TrailBlazer ta mycket skarpa upp och ner rörelser, så småningom justeringarna kommer att gå ut ur tillverkarens specifikationer. Många människor tror att om inriktningen är ute, kommer bilen dra. Det är inte sant: om camber är ute lika mycket på båda sidor, kommer det fortfarande att spåra direkt. Camber orsakar mest slitage samt eftersom det innebär att däcket är på sin yttre eller inre kant. Caster är typiskt icke justerbar utan strut byte och sällan orsakar däckslitage. Toe justering som inte följer specifikationen orsakar ludd av slitbanan när det drar däcket mot fordonets rörelse.
Däckrotation


Rotera däcken var 6.000 miles är en mycket viktig del av att upprätthålla dem. Eftersom den bakre änden är generellt mer "fasta" än den främre änden, de i ryggen slits ut flackare. De har emellertid en tendens att få en choppiness till dem om de lämnas på baksidan för lång. Det bästa sättet att undvika detta är att flytta däcken från framsidan till baksidan var 6.000 miles.
Upphängningfel

på tyngre sport utility vehicles speciellt kommer fjädring bära ut. Kulleder, slips länkhuvuden, bussningar, stötar och stöttor all orsak däckslitaget. Chocker är mycket ofta förbises. Eftersom chocker slits ut långsamt, du aldrig riktigt märker att de går dåligt tills du har dem ersättas. Chocker orsakar däckslitage eftersom ju äldre de är, desto mindre motståndskraftiga de är att låta däcket att lämna marken. När detta händer, kommer däcket studsa faktiskt, orsakar svåra choppiness till däcket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101382.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.