Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vad är en luftkompressor Ackumulator?

Luftkompressorer används ofta i hemmen och industrin att tillhandahålla tryckluft till pneumatiska verktyg, instrument och annan utrustning. En luft kompression innefattar en primär kompressor och kan innefatta filter och ackumulatorer för att ge ren luft vid ett konstant tryck. Kompressor ackumulatorer, eller mottagare, är en viktig del av en rätt utformad luftkompressorsystem. Tillhandahållande Luftkapacitet

Det primära syftet med en luft ackumulator fungerar som en luftreservoar. På samma sätt en vattenreservoar butiker dricksvatten för framtida bruk, tar en luft ackumulator luften släpps ut från kompressorn och lagrar den för användning i verktyg eller instrument. Många verktyg används intermittent. Om de är anslutna direkt till en kompressor kommer de antingen saknar tillräcklig luft kapacitet för att fungera korrekt eller kommer kompressorn att starta och stoppa ofta, vilket resulterar i för tidig kompressor slitage och brott. Ackumulatorn ger en stadig källa till luft kapacitet. Större ackumulatorer kan ha flera kompressorer anslutna och tillåta anslutning till många pneumatiska enheter som kör på olika kapaciteter.
Tryckreglering

En kritisk funktion i en luft ackumulator är att reglera produktionen tryck av kompressorn. Återgående kompressorer skapar en pulserande tryck utgång som kan vara svåra att använda i vissa verktyg och kan skada pneumatisk instrumentering. Ackumulatorn fungerar som en tryckreglering genom att absorbera tryckpulserna i luften lagras i ackumulatorn. Detta resulterar i ett mer konstant tryck utgång för de enheter som är anslutna till den.
Water Removal

Luft innehåller vattenmolekyler som inte komprimera med luften som lämnar en kompressor. Vatten kan utmatas från kompressorn och kan skada verktyg eller instrumentering. Många ackumulatorer har ett avlopp på sin lägsta punkt som möjliggör avlägsnande av fritt vatten för att förhindra att det kommer in nedströms utrustning. Tillsammans med andra filtrering, kan ackumulatorn hjälpa avlägsna vatten från tryckluftssystemet och ger en renare luft källa.
Kostnadseffektivt och flexibelt System Design

Flera luft ackumulatorer kan hantera komplexa luftsystem och är mycket billigare än flera kompressorer. En huvudsaklig ackumulator på kompressorns utmatning ger primära kapaciteten och tryckreglering för systemet. Om en underordnad enhet har en hög men varierande belastning, ger en sekundär ackumulator lagringskapacitet för den enheten utan behov av en extra kompressor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101935.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.