Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Inspektera däck i en Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe är en crossover SUV, betyder det hanterar som en bil, men det har den storlek och mångsidighet i en SUV. Det är viktigt att du kontrollerar däcken i din Hyundai Santa Fe varje månad eller så. Däck kontrollerar bara ta några minuter och kan förbättra gas körsträcka och förebygga olyckor. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

Inspektera slitbanan av dina däck. Leta efter barer däckslitage i däcken över trappstegen. Om du ser detta, behöver däcket bytas ut. Du kan också ta ett öre och för in den i däcket spåret med Lincolns huvud upp och ned. Om du ser alla Lincolns huvud, är däcket alltför slitna och behöver bytas ut.
2

Kontrollera dina däck "tryck (PSI) med en ringtryckmätaren när det är kallt ute och du har inte använt bilen. Sätt mätaren i däckets ventilskaftet (munstycket på den sida av däcket). Tryck mätaren nedåt tills du inte längre hör ett väsande luft. Notera avläsningen på ringtryckmätaren.
3

Hitta dekalen på förarsidans dörr som låter dig veta vad den maximala däcktrycket ska vara. Addera eller subtrahera luft efter behov. Titta inte på väggen av däcket för korrekt PSI. Alltid gå med det som står på bilens klistermärke.
4

Undersök dina däck för att se till att de bär jämnt. Slitage på kanterna av däcken kan tyda enligt inflationen, medan slitage i mitten kan tyda över inflationen. Om du märker udda utbuktningar eller ojämna kanter, kan däcken behöver bytas och omläggning. Se till att du rotera däcken om du märker bär på samma ställen på alla däcken. Däck behöver i allmänhet roterar varje 6.000 till 8.000 miles.
5

Titta på däck för skador såsom sprickor, bulor eller spik. Byt ut eller reparera vid behov. Om du är osäker på om ett däck behöver bytas eller patchning, tala med en mekaniker. När du är osäker, alltid byta däcket.
6

Ersätt alla nödvändiga däck med rätt storlek. Om du köper bilen används, kontrollera att den tidigare ägaren sätta rätt däck på SUV. Gå till GoodyearTires att ta reda på rätt storlek däck för din Hyundai Santa Fe. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100902.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.