Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man reparerar en Bent Truck Rim

Stål är en hållbar substans, men det gör flex och böj med tryck. Att köra din lastbil över gropar eller kör in i trottoarkanter skadar din lastbil fälgar om de är enkla stål. Sprucken fälgar måste ersättas. Du kan svetsa en linje över sprickan för att försegla kanten, men när du knäcka en fälg, kommer sprickan sprider oavsett reparation. Bucklor och dings lätt fast på en fälg. En hammare, en fälg plattång och vissa brand tillåter dig att uppnå proffsiga reparationer. Saker du behöver
Hammer
Rim plattången
Handhållna gasolbrännare
Metal file Sida 2 pry barer
straightedge
Värmebeständiga handskar
Skyddsglasögon

Visa fler instruktioner
1

Ta bilen till en professionell däckverkstad för att ha däcket tas bort från fälgen. Du kan ta bort den för hand med två pry barer, men processen kräver stora mängder kraft bäst betjänt av en hydraulisk maskin.
2

Värm den böjda delen av kanten med hjälp av en handhållen gasolbrännare för cirka två till tre minuter. Justera brännaren för att använda så mycket av en blå låga som möjligt för att undvika brännhet fälgen. Värm inte fälgen från den synliga sidan av det om du har någon typ av skyddande beläggning på fälgen. Bär värmetåliga handskar och skyddsglasögon under hela processen.
3

Använd en hammare för att knacka böjen på plats igen. Hammer ytan av kanten med små men kraftfulla svängningar. Upprepa steg 2 och 3 tills böjen är rak. Använd någon typ av linjal, t.ex. en linjal eller plant band av trä, för att mäta det skadade området. Du kan också använda en fälg plattång tillgänglig från alla bildelar butiker att dra böjen på plats igen. En plattången griper helt enkelt böjen som en uppsättning av tång, och du trycker ned verktyget för att dra ut kurvan.
4

Fila bort eventuella grader eller ojämnheter på fälgen med en metall-fil. Har däckverkstad montera och balansera däcken innan du byter den på fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101649.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.