Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Så monterar två nya däck

Bil experter är nästan eniga om att två nya däck ska monteras på bakaxeln av säkerhetsskäl. På torr asfalt skulle det inte göra mycket skillnad, men på vått väglag bilar kan sjöflygplan eller rida ovanpå den tunna plåten av fukt på trottoaren. Installera nya däck med bättre grepp på framsidan av fordonet gör det lättare att kontrollera fordonet om det hydroplanes. Det beror på, har de slitna däck på baksidan inte tillräcklig dragkraft för att hålla bilen stadigt och rakt och kan orsaka den bakre änden till fishtail. Om de nya däcken är på baksidan, bilen kommer hydroplane i en rak linje. Den hyrdroplane kan stoppas genom att lyfta foten från gaspedalen och försiktigt knacka bromsarna några gånger. Det är mycket svårare att få en bil tillbaka under kontroll när det Fishtails. Saker du behöver
Manual jack
Ajusutable pallbockar
Lug nut eller momentnyckel
Två nya däck
Bubble däck balancer
Visa fler instruktioner

1

Parkera fordonet på plant fast underlag, helst betong eller makadam.
2

Lossa muttrarna som håller däcken på bilens bakhjul med momentnyckel eller lug skiftnyckel men don 't ta bort dem ännu. Om ditt fordon har navkapslar, använd en skruvmejsel för att försiktigt bända navkapslar bort för att komma åt muttrarna. Höj en sida av den bakre delen av fordonet med hjälp av en manuell domkraft. Höj fordonet tillräckligt hög för att lyfta däcket från marken och placera en pallbock under axeln. Skruva ihop domkraften stå upp tills det är stabilt stöder axeln.
3

Upprepa Steg 2 för den andra bakre däcket.
4

Avlägsna muttrarna från varje hjul och ta bort hjulen.
5

Ta de gamla däcken på fälgar tillsammans med de nya reservdäck till en lokal bensinstation. En mekaniker kommer att tömma de gamla däcken så att de kan tas bort från fälgen, placera nya däck på fälgar och fylla dem med luft. Tyvärr, det finns inget speciellt verktyg som fungerar effektivt eller säkert för dig att göra detta. De flesta butiker har en specialiserad remover däck och en bubbla balansaxel som det nya däcket placeras efter det är installerat på fälgen och pumpade till rätt tryck. De flesta butiker kommer att ta ut mindre än $ 5 ett däck för detta förfarande. Vissa butiker tar ut mer och vissa gör det gratis. Ring runt för att hitta en butik som är rimligt prissatt.
6

Montera de nya däcken tillbaka på hjulet trumman med de ursprungliga klackarna. Hjul kan ha fyra eller fler flikar. Det är viktigt att skruva och dra åt dem i en viss ordning. För fyra muttrarna, installera dem i ett "X" mönster. Börja med det övre högra tappmuttem och ombonad ner det för hand. Fortsätt till det nedre vänstra tappmuttem på "X" och ombonad som en sekund. Den tredje lug nöt att dra åt för hand skulle vara högst upp till vänster på "X." Den sista lug nöt att tätt på är längst ner till höger. För hjul med fem eller fler muttrarna, installera dem i ett stjärnmönster, alternerande mellan övre högra till nedre vänstra, sedan övre vänstra till nedre högra.
7

Veva ner bilen uttag och låta däcken att vila på marken innan att dra åt muttrarna. Dra inte åt flänsarna.
8

Byt framdäcken med bakdäcken. Slitbanan på framdäcken bär vanligtvis ut ungefär dubbelt så snabbt som de bakre däcken. Olika tillverkare har olika rotation rutiner på grund av bilens design och förväntade däckslitage. Vissa fordon kräver den vänstra bakre däcket som ska installeras på framsidan till höger på bilen och den högra bakre däcket ska monteras på vänster framsida. Andra kallar för vänster bak till vänster fram och höger bak till höger fram ersättare. Konsultera bruksanvisningen och följ den rekommenderade rotation ersättare. Du kommer inte behöver bilen uttag för detta. Först ta bort alla navkapslar. Lossa muttrarna och sedan jack upp ena sidan o bilen tills hjulet du ersätter kan snurra fritt. Ta klackarna helt och ersätta med den bakre däcket per rotation instruktioner från instruktionsboken. Följ steg 6 och steg 7 när den är helt åtdragning klackarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101820.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.