Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur vill kolla lufttrycket i ett däck i en Oldsmobile Alero

Din Oldsmobile Alero förtjänar de finaste behandling för att hålla den igång på ett säkert och smidigt. Samtidigt som de får regelbundna tune-ups och oljebyten är ett stort steg, många människor förbise ett annat enkelt sätt att hjälpa din gas körsträcka och säkerhet. Kontrollera dina lufttrycket regelbundet är ett bra sätt att uppnå detta. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Låt däcken på din Alero sval efter körning. Låta bilen sitta åt minst en timme efter att även en liten mängd körning kommer att möjliggöra en korrekt behandling som den bebyggda värme leder till felaktiga avläsningar.
2

Ta bort locken på ventilskaft . Dessa små plast täcker hålla oönskat skräp från stjälkar så att du kan få en bra läsning.
3

Kolla sidan av däcket för tillverkarens rekommenderade däcktryck. Alla biltillverkare ger dig de högsta och lägsta lufttryck på sidan av däcket. Oldsmobile rekommenderar högst 36 psi och minst 28 psi på Alero.
4

Tryck ned lufttrycksmätare över ventilskaftet tills du inte längre hör luft som kommer ut. Detta är tecken på att du har en ordentlig tätning byggd så att mätaren kan avläsa trycket.
5

Jämför dina resultat med den aktuella lufttrycket med den idealiska trycket på sidan av däcket. Om du är över den rekommenderade maximala, släpper lite luft. Om du är under, blåsa dina däck. Upprepa dessa steg för alla fyra däck och reservdelar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100882.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.