Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man använder en PowerBuilt Torque Wrench

En momentnyckel är ett verktyg som används för att tillämpa en viss mängd kraft till en mutter eller bult. Den momentnyckel uppfanns 1918 för att förhindra överåtdragning bultar på ångrör och vattenledningar. Nu är det momentnyckel som oftast används av auto mekanik till ordentligt åt bultar och muttrar på bildelar. Du kan snabbt lära sig att använda en PowerBuilt momentnyckel. Instruktioner
1

Ta en titt på din momentnyckel. Du kommer att märka att nyckeln är mycket lik en vanlig hylsnyckel, med tillägg av en undre ratten som kan vridas för att ställa in graden av kraft som behövs för att strama åt din mutter eller bult.
2

Titta i manualen för tillverkarens rekommendation om mängd vridmoment som ska användas för den särskilda mutter eller bult du ska dra åt. Detta inkluderar bruksanvisningen för bil, cykel, möbler, eller något som kräver en skärpning av bultar och muttrar.
3

Vrid ratten i slutet av nyckeln för att komma till inställning anges i handboken. Se till att nyckeln ligger i rätt enheter för handboken. Det finns två typer av mätsystem för att mäta kraften: metriska och amerikanska standarden
4

Leta rätt uttag för mutter eller bult.. Fäst den på skiftnyckel, och montera den på muttern eller bulten.
5

Börja dra åt bulten eller muttern, och använda korta tag. Sluta åtdragning så snart skiftnyckel känns som det är halka på muttern eller bulten. En mekanism inuti nyckeln frigör kraft när det når den inställning du bestämt tidigare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101381.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.