Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Så här ändrar rotationsriktning på radialdäck

Du kanske har hört ett däck tekniker berätta aldrig att ändra riktningen på dina radialdäck. Även om det var en tillämpad vetenskap i 70-talet, dagens radialdäck är mycket annorlunda. Ofta, både däck och biltillverkare integrera ett kors roterande mönster som påverkar rotationsriktning radialdäck (minst två av däcken, och ibland alla fyra). De enda däck som du inte kan ändra rotationsriktning är enkelriktade däck, som har en utsedd slitbanemönster att rotera i en riktning. Saker du behöver
Bil jack lyft Golv och fyra jack standsImpact gunTorque wrenchSocket (kompatibel med inverkan pistol och vridmoment enheter skiftnyckel) Air compressorTire inflationen mätare Air chuck
Visa fler instruktioner
1

Läs instruktionsboken för fordonet och lära sig vad däckrotation mönster (er) rekommenderas. Du får lära dig att de kommer att ge dig ett par alternativ. Om du kan, jämföra sina rekommendationer till däcktillverkaren rotation mönster rekommendation. Figur vilket märke och däck modell du har och kontakta däckets bolagets kundtjänstnummer. Detta kommer att visa dig huruvida auto maker och däcktillverkaren är överens.
2

Lyft bilen upp på en bil hiss eller använda en domkraft och fyra pallbockar.

Billiga 3

Kontrollera och justera lufttryck på alla fyra däcken innan du vrider dem. Använd ett däck mätare för att läsa det aktuella lufttrycket. Använd luftchucken och kompressor för att öka (eller minska) mängden luft i däcken enligt tillverkarens däckmärkning på fordonet (oftast belägna i förarsidan dörrkarmen). Den enda gången däcktrycket ska manipuleras är om en annan last-eller speed-rankade däcket har valts ut för fordonet för vissa förändringar i din prestation.
4

Inspektera sidoväggar alla fyra däcken. Se till att de inte är en enkelriktad däck innan du vrider dem. Om de är ensriktade, kan de inte ha den rotationsriktning den förändrade däcket. Du kan välja att byta däcken på olika sidor av bilen. Detta kommer att kräva bryta däcken ner från fälgarna och flytta dem innan du sätter tillbaka dem på fordonet. Även då du inte ändrar rotationsriktning, men du kommer att ändra utsidan och insidan slitbanan kanten. Detta är inte nödvändigt, emellertid, och en front-till-bakre däck rotation kommer att räcka. Enkelriktade däck indikeras med en riktningspil stämplat på däcksidan, eller ordet (s) "innanför" och "utanför" för att indikera positionen av däcket på fälgen. En stor del av koncentrationen som krävs vid montering eller återmontering enkelriktade däck för att få den högra och vänstra däck monterade på rätt sätt.
5

Ta bort navkapslar (om tillämpligt) och sedan ta bort muttrarna eller dubbar på hjulen med påverkan pistol och lämplig storlek socket.
6

Välj ett av de förfaranden däck rotation i steg 7 till 9, per däck eller bil tillverkarens rekommendationer, eller dina personliga preferenser, och hävdar att rotation mönster under hela livslängden på däcken för att fordonet
7

Vrid drivaxeln däck rakt motsatt axel (framhjulsdrivna däck kommer att flytta rakt bakåt,. bakhjulsdrift, fyrhjulsdrift och fyrhjulsdrivna däck enhet kommer att gå rakt fram) och den icke drivande axel däck kommer crisscross till motsatt axel. Detta kommer att ändra rotationsriktningen av de två icke-drive axel däck åt gången. Under nästa rotation, var de två drivaxel däck som flyttas direkt till den andra axeln kommer då att crisscrossed att byta rotationsriktning.
8

Korsmönster alla fyra däcken. Detta kommer att ändra rotationsriktning alla fyra däck oavsett vilken typ av fordon du har.
9

Rotera däcken fram för att backa bara. Detta val kommer inte att ändra rotationsriktning radialdäck, men kan rekommenderas av både däcket och biltillverkaren, även om det inte är en enkelriktad däcket.
10

Byt däcken och muttrarna eller dubbar. Dra åt muttrarna eller nitar med en momentnyckel till rätt moment specifikationerna för fordonet. Byt navkapslar (om tillämpligt) och sänk sedan fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101014.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.