Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vad är ett radialdäck?

Införandet av radialdäck för alltid förändrat bilindustrin. I själva verket, radialdäck är direkt ansvarig för avancerade moderna upphängningssystem finns på dagens fordon. Historia

radialdäck har utvecklats av Michelin bolaget 1946. Däcken började se utbredd marknad antas av amerikanska biltillverkare i början av 1960-talet.
Byggande

Under gummi, alla däck består av en serie av tyglager kallas sladdar eller lager. De första däck, så kallade korslagerdäck däck, hade sladdar som lades över däcket vid 45-graders vinkel. Radialdäck har kordlagren vid en 90-graders vinkel mot färdriktningen.
Typer

Lagren i de första radialdäck konstruerades av en sammanflätning av tyg och stål. Detta gav upphov till den populära termen "stål-bältade radials". Men dagens mest radialdäck använder högre hållfasthet och lättare vikt material som Kevlar.
Fördelar

En enorm fördel med radialdäck ökar fordonets dragkraft och stabilitet . Utformningen av radialdäck bidra till att minska däckets böjning och tillåter däcket att behålla maximal kontakt med vägen.
Livslängd

radialdäck också har en lång livslängd . Mest radialdäck kommer att pågå i minst 40.000 miles.
Fun Fact

1965 Sears blev den första stora amerikanska företag att börja sälja Michelins radialdäck. Den första bil som säljs i Amerika med radialer som standardutrustning var 1970 Lincoln Continental Mark III.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101009.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.