Vad är klarlack Gloss?

Klarlack är, i den enklaste form, en skyddande beläggning appliceras på bilar för att öka hållbarheten av färgen. Termen glans avser den klara beläggningen förmåga att reflektera ljus. Clear Coat Finish

De flesta bilar som tillverkas i USA har en klarlack yta, vilket är ett skyddande, klar beläggning appliceras ovanpå basen, eller pigmenterade färgskikt. En klarlack glans avgör hur blanka färgen är. En satin finish reflekterar mindre ljus än en högblank finish.
Funktioner

Mest klarlack randanmärkningar görs med kristallklar emalj som appliceras ovanpå torkad pigmenterad färg tills önskad nivå av glans uppnås. Klarlack glans härdas sedan till en hård yta, som är resistent mot gulnande, chipping och peeling. En klarlack glans appliceras inte
Fördelar

bara för att ge bilen en blank yta, men också för att skydda de pigmenterade måla undertill från blekning och oxidation, vilket gör att målet att se tråkig och grumlig. Klarlacken ökar färgens hållbarhet och ger skydd mot UV-strålar och miljöpåverkan och föroreningar.
Överväganden

Klarlack lätt repas och skadas av felaktig vård. Klarlack glans kommer bleka om det blir förorenat med luftburna föroreningar. Om föroreningarna kvar på klarlack de kan orsaka etsning på upploppet. Polering föreningar, slipande vaxer och automatiska biltvättar kommer också orsaka skador på en klarlack glans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121636.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.