Hur Klipp Böjd Automotive Glass

Cutting böjda bilglas, att byta en vindruta till exempel, kan göras hemma. Du behöver bara två särskilda poster för att få en professionell finish på glaset, en är en bit böjd vindruta glas och den andra är en sandbläster att skära igenom glaset. Bortsett från dessa saker några vanliga material och verktyg kommer att få jobbet gjort. Du bör arbeta långsamt för att få bästa resultat och undvika misstag. Saker du behöver
Kalkerpapper
Pencil
Saxar
vindruteglas
Marker
Maskeringstejp
Aluminiumtejp
sandblasteren
40-slippapper

Visa fler instruktioner
1

Rita den form du vill att din vindruta för att vara på en stor bit ritpapper med en blyertspenna. Se till att formen är en exakt passform för vindrutan öppningen.
2

Klipp formen ut med sax, mycket noggrant vistas på den spårade linjerna.
3

Trace mallen på vindrutan glaset med en markör så att du tydligt kan se linjen.
4

Kör en bit maskeringstejp inom spår konturerna av mallen och täcka maskeringstejp med aluminiumtejp . Dessa lager av tejp hjälper dig att hålla snitten på rätt spår.
5

Täck området inom den spårade linjer med papper och tejpa fast den ner till aluminiumtejp med maskeringstejp. Papperet kommer att skydda glaset när du använder sandbläster.
6

Gör flera snitt med en sandbläster i de perifera delarna av glas att möta kanten av bandet. Snitten bör vara vinkelrät mot mallen snarare än att köra längs den. Detta kommer att hjälpa dig att göra en enklare snitt senare.
7

Kör sandbläster runt raden av tejpen tills allt glasavfall skärs bort och du är kvar med vindrutan bit.

8

Ta bort tejpen och papper så att du kan slipa ner kanterna. Använd 40 slippapper för att jämna ut kanterna på vindrutan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121566.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.