Hur man målar Förkromad Car Trim

Många fordon, särskilt klassiska bilar och lastbilar, kom från fabriken med förkromade trim. Allt från stötfångare till backspeglar på fönster trim kan täckas med den blanka, spegel-liknande material. Men ibland ett annorlunda utseende önskas, eller trim är repad och bleka men inte värt bekostnad av att ha det återpläterade, vilket kan vara ganska kostsamt. Måla kromlister är relativt lätt med rätt strategi. Saker du behöver
320-grit och 400-slippapper On-line sprit Mineral
Luddfri trasor
Maskeringstejp
Paper
Spray primer
Sprayfärg

Visa fler instruktioner
1

bort klädseln från fordonet om det är möjligt. Detta kommer att göra det lättare att måla delarna, eftersom du inte kommer att behöva tejpa av området på bilen runt trim för att förhindra sprutdimma från att få på bilen. Om du väljer att inte ta bort den delen, använd maskeringstejp och papper för att skydda alla närliggande områden.
2

Sand den del där färgen är vara att appliceras med 220-grit och sedan 320-slippapper för att ge en lämplig yta för att färgen ska följa. Färgen fastnar inte väl till chrome som inte har slipat. Om Chrome är urkärnade, måste du ha krom avlägsnas från den del genom att ha det bort från en butik som specialiserat sig på sandblästring.
3

Rengör del med lacknafta och en ren, luddfri handduk så att ytan är helt fri från slipdamm, olja och rester. En ren yta är mycket kritisk till ordentlig, långsiktig lackvidhäftning.
4

Applicera en lätt damning av primer till del. Låt primern torka i en minut eller så och sedan tillämpa en fast skikt. Spraya på ett smidigt och tillbaka rörelse kring 10 inches från ytan av delen. Applicera inte primern alltför tungt på ena sidan för att undvika hängande eller körningar. Låt primern torka enligt anvisningarna på burken. Torktid mellan skikten varierar beroende på märke och typ av primer. Applicera 02:58 solida rockar.
5

Låt primern torka helt, vilket bör vara minst flera timmar. Våt sand primer med 320-grit våtslippapper tills den känns smidig i handen. Rengör ytan med lacknafta.
6

Applicera en lätt damning av sprayfärg i valfri färg. Låt färgen torka i en minut eller så och sedan använda flera lager, låter färgen torka mellan skikten enligt anvisningarna på burken.
7

Låt färgen torka helt. För en slät yta, våt sand delen med 400-grit våtslippapper. Du kanske inte behöver våt sand i en del beroende på hur smidigt det sista lagret är. Torka detaljen med en fuktig trasa. Installera det på bilen eller ta bort maskering som användes för att skydda närliggande områden om den delen var kvar på bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121548.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.