Hur att dyka upp igen Aluminum Wheels

aluminiumfälgar har oftast en tydlig skikt av färg för att skydda den nakna aluminium eller målade ytor. Med tiden kan den klara beläggningen chip och flaga samt gulna. Hjul kan också repas och urholkad i dag-till-dag användning. Om dina aluminiumfälgar har en skadad klarlack eller är repad, måste de återuppstått om de ska se sitt bästa. Saker du behöver
trädgårdsslang eller högtryckstvätt
färgborttagningsmedel Rags
Stålull
Sprayfärg (om målning) katalog Klarlack
Visa mer instruktioner
1

Använd en domkraft för att höja fordonet och placera den på pallbockar. Ta bort hjulen. Om hjulen har däck på dem, har däcken bort. Detta är inte nödvändigt, men kommer att resultera i en bättre finish.
2

Skölj hjulen med en slang eller högtryckstvätt för att grundligt ta bort smuts och skräp från framsidan och baksidan.


3

Applicera färgborttagningsmedel till ytan av hjulen. Låt stripper sjunka ner i klarlack i 10 till 15 minuter eller tills den klara beläggningen börjar bubbla.
4

Torka den klara beläggningen bort med en trasa. Använd fin stålull för att ta bort mer envisa områden. Upprepa tills klarlack avlägsnas. Om hjulen målades under tydlig, upprepa strippa processen för färgen också.
5

Reparera eventuella djupa urgröpningar eller bromsa varumärken med Bondo. Blanda Bondo enligt instruktionerna och sedan fylla området. Låt det torka. Sand den med 200-grit sandpapper och sedan 400-grit tills den är smidig i handen.
6

Sand hjulen med 400 grit våtslippapper, grundligt väta hjulen och papper som du sand. Våt-sand med 600 grit, 1000-grit och sedan 1500 grit sandpapper.
7

Buff ut några fina repor med en hög hastighet buffert. Använd gnugga förening på en mjuk polerrondell att jämna ut ytan.
8

Torka hjulen ner med sprit och ren frotté. Se till att all olja och rester avlägsnas från hjulen.
9

Mask av eventuella områden som du inte vill ha målat, om du kommer att måla, eller andra områden i hjulen. Spraya på ett lätt damning av färg, låt det torka i en minut eller så och sedan tillämpa 02:58 solida rockar, vänta 30 minuter mellan lagren. Hjulen efter att låta
10

Klart belägga färgen torka under åtminstone flera timmar. Applicera flera lager av tydliga, så att 30 minuter mellan lagren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121486.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.