Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Exhaust Stud Borttagning

Vi har alla hört det gamla talesättet, "Tålamod är en dygd." Klokare ord har aldrig talats när det gäller att uttömma dubbar. Tyvärr, om du måste ta bort en stud, är chansen att det är eftersom det har redan hoppat och det gör null tålamod aspekten och ogiltiga. Det finns sätt att förebygga knäppa avgaser dubbar, men alla avgaser reparatör, oavsett vilken kaliber, har upplevt den trasiga bulten. Nu, den reparation som skulle ta en timme eller två fördubblats bara. Innan Stud Snaps

bästa vän till någon avgaser tekniker är ACETYLEN facklan. Att veta hur man använder det är viktigt, men ibland tillgång till tappen innebär utmaningar utanför vår kontroll. Eftersom det finns flera typer av avgas dubbar, grenrör till topplocket, grenröret till främre avgasröret och, ibland, även nedströms på avgasrören som leder till katalysatorn, måste du först bestämma vad du är uppe mot. Ett tapp som går genom två flänsar är ett bästa scenario. Dessa typer av dubbar kan borras ut och en vanlig bult och mutter kan ersätta dem. Men grenrör-to-head dubbar erbjuder inte denna lyx. Inte heller många främre röret till grenröret dubbar. Dessa dubbar skruva in utan tillgång till den andra sidan.

ACETYLEN ficklampa kan användas för att ge värme till flänsen eller omgivande område i dubben innan du försöker ta bort den. Tanken är att utöka metallen omger stud. Om du ansöker direkt värme på tappen och omgivningen, är allt du gör expanderar både tappen och de inre gängorna. Värmen kommer också mjuka upp tappen och det kommer att besegra dina försök att hindra den från att gå av.

Heat flänsen enbart eller det omgivande området nära stud och sedan anställa en stud remover (se Resurs 1), eller ett par vise grepp tång för att försiktigt vrida bulten moturs. En kontrollampa tecken bulten kommer ut är en vidrig gnissel. Om gnisslande stannar, tillämpa mer värme innan du fortsätter. Addera Efter Stud Snaps

I vissa fall, oavsett hur hårt du försöker förhindra det, snaps dubben . Den bästa fall är nog av tappen sticker ut för att kunna fortsätta att använda dubben extraktor-och fackla. Det värsta fallet är dubben knäppa flush till flänsen. Svordomar och skiftnyckel kastar kan hjälpa dig att må bättre, men kommer att göra väldigt lite för att hjälpa din situation. Vid denna punkt, är borrning ut tappen krävs. Under denna operation, måste du vara noga med att inte skada gängorna till de passande gängorna på bulten eller du måste genomföra en heli-coil för stud. Men om du borrar för mycket off-center, kommer du äventyra placeringen och inriktningen av den avsedda stud.

Snabba borr kommer att behöva användas. Vänsterhänta borr fungerar bäst eftersom de kommer att arbeta för att vända tappen i riktning bort. En liten pilot hål behöver borras i stud att starta och det måste vara centrerad eller alla satsningar är avstängd. När piloten hålet startas, hoppa till nästa storlek borr och fortsätta denna process tills dubben är trådarna extraheras. Ibland en extraktor kan dunkade i piloten fäste och användes för att dra resten av tappen ut, men om tålamod inte tillämpas, kan du hitta hålet du just borrat nu pluggas upp med en trasig bit av din extractor.

annat sätt att utvinna trasiga dubbar är att svetsa en mutter på den trasiga bit och sedan anställa en Ratchet och uttag för att ta bort regeln. Detta fall kan bara användas när tillräckligt mycket av dubben är tillgänglig att svetsa muttern på det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70318.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.