Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Ta bort en Katalysator på en 1995 Eclipse

Varje bil som säljs i USA måste ha en katalysator. Katalysatorn är en viktig del av bilens avgasreningssystem. Oavsett vilket alternativ paket eller motor Eclipse har, förändras katalysatorn kommer att ske på samma sätt. I 1995 års Eclipse har AA trevägs katalysator, heter så eftersom det omvandlar kväveoxiderna till kväve och syre, kolmonoxid till koldioxid och oförbrända kolväten till koldioxid och vattenånga. Saker du behöver Sida 2 hjulblock
Jack Sida 2 pallbockar
Skyddsglasögon
Penetrerande olja
Hylsnyckelsats
Ratchet
Wrench set
Stålborste
Ny katalysator och packningar
Spray flaska tvålvatten
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen och stadigt i parkeringsbromsen. Block ett förarsidan hjul, fram och bak. Placera domkraften under mitten av passagerarsidan, direkt under ramen, och lyft det högt nog att krypa under ett säkert sätt. Placera domkraften under främre och bakre delarna av ramen och sänka bilen på läktaren.
2

Spray bultarna på flänsarna på vardera änden av katalysatorn. Ta bort bultar och muttrar från både främre och bakre avgas flänsar på den katalytiska konvertera avgasrören genom att vrida dem motsols, med hjälp av ett Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Avlägsna omvandlaren.
3

Rengör avgasröret flänsmontering ytor fullständigt, med hjälp av stålborste.
4

Håll ena änden av omvandlaren på plats och Sätt en packning mellan flänsar, och installera de skruvar och muttrar, vrida dem medurs för hand och dra åt dem med Ratchet och uttag och en skiftnyckel.
5

Upprepa Steg 4 på den andra flänsen och packningen. Starta bilen och spraya båda flänsarna med tvålvatten och kolla efter bubblor. Dra flänsen om du ser bubblor.
6

Roll domkraften under mitten av ramen, lyfter bilen utanför läktaren och ta läktarna. Sänk bilen och ta bort domkraft och hjul block.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70673.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.