Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Ta bort och installera ett avgasrör i en 1995 Dodge Caravan

Avgasgrenröret på en Dodge Caravan är ansvarig för att få avgaserna som skapats av motorn ur cylinderhuvudet och in i avgassystemet slangen. Fördelaren är gjord av gjutjärn, som kan spricka under vissa atmosfäriska förhållanden, eller när kallt vatten appliceras på en het samlingsrör. När så sker, kommer avgaserna att komma ut av grenröret och inte ut ur avgasröret själv, vilket kommer att göra en irriterande buller och potentiellt orsaka en förlust i hästkrafter. Saker du behöver
Jack
Jack står
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
antikärvningsmedel
Syresensor skiftnyckel
Byte grenrör och packning
Packning skrapa
Visa fler instruktioner
1

Lyft den främre änden av vagnen med en domkraft och placera ett par pallbockar under chassits framsida. Skruva loss avgasröret från avgasgrenröret med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag.
2

skruva isär EGR röret och crossover pipe från avgaserna med hjälp av en skiftnyckel. Koppla ur anslutningen syresensor för hand, sedan bort syresensorn med syresensor skiftnyckel.
3

unbolt värmeskölden från grenröret med 3/8-tums Ratchet och uttag , sedan skruva isär grenröret från motorn med spärrfunktion. Dra fördelaren av av motorn och ut ur motorutrymmet. Avlägsna Grenrörspackning också.
4

Skrapa monteringsytan på topplocket med packningen skrapan. Skjut in det nya packningen och fördelare på motorn och skruva den på plats från mitten av grenröret utåt med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag. Applicera ett tunt lager av antikärvningsmedel på gängorna på syresensorn, sedan installera givaren i grenröret.
5

Anslut crossover pipe, EGR röret och avgas till grenröret med en 3/8-tums Ratchet och uttag. Sätt sedan tillbaka värmeskölden med spärrfunktion. Sänk van off av domkraften och domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70447.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.