Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter syresensorn på en Mitsubishi Mirage

Mitsubishi Mirage har en enda syresensor ligger precis bakom katalysatorn. Dess uppgift är att berätta bilens dator vad innehållet i avgaserna är så att datorn kan göra nödvändiga justeringar för att säkerställa att fordonet körs korrekt. När bilen börjar gå på tomgång grov, kan det vara dags att byta ut sensorn. I det här fallet är projektet fordonet en 2002 Mitsubishi Mirage, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
Jack
Jack står
Syresensor socket
3/8-tums Ratchet och uttag
antikärvningsmedel
Visa fler instruktioner

1

Lyft upp framsidan av bilen med domkraft och ställ den på pallbockar. Kontrollera att fordonet är fast på läktaren innan krypa under.
2

Leta syresensorn på avgaserna vilket precis bakom katalysatorn, under framstolarna. Detta kommer att sticka ut vinkelrätt från röret och har ett kabelnät pigtail kommer ut ur änden. Koppla bort kablaget från syresensorn hjälp av handen.
3

Placera syresensorn stickkontakten på ratchet sedan sätta uttaget på syresensorn så att ledningarna från sensorn leder ut av hålet i sidan av sockeln. Lossa syresensorn från avgassystemet och kassera den.
4

Öppna upp containern av anti-gripa och använda den medföljande applikatorn att applicera vätskan på den gängade delen av ersättare sensorn. Se till att du inte vidrör slutet av sensorn med vätskan,. Annars riskerar du fastnar på sensorn
5

Thread ersättning sensorn i den gängade tappen på avgassystemet med manuellt för att starta, dra sedan åt den på plats med hjälp av 3/8-tums Ratchet och syresensorn uttaget. Anslut de selar ihop för hand.
6

Höj bil utanför på pallbockar och sätt tillbaka den på marken med hjälp av domkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70383.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.