Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter en Katalysator på en Toyota Tercel

Det första du kan göra för att ersätta katalysatorn i din Toyota Tercel är glömma billigare universell passform katalysator vid Bildelsaffärer. Även om detta kanske synes spara pengar för den delen, du kommer att behöva köpa adaptrar eller räkna ut hur man gör det universell passform passform omvandlare som passar direkt omvandlare. En direkt fit omvandlare för en Tercel har en två-punkt fläns på båda sidor och kommer att göra precis som dess etikett beskriver: passar direkt. I det långa loppet kommer det att spara tid, pengar, och kommer att fungera bättre för din Tercel eftersom det var särskilt utformat för det. Saker du behöver
billyft
Acetylen fackla
Striker
Skyddsglasögon och skära glas
Hammer Flighter Long steg punch
Vinklad die grinder med slipskiva
Pick eller syl
Replacement packningar
direktinfästad omvandlare Review 4 8mm Bultar, 1-1/2 "lång
4 8mm platta brickor från 4 8mm Lock brickor
4 8mm Nötter
luft Ratchet
Metric handen skiftnyckel satt
Visa fler instruktioner
1

Lyft Toyota Tercel på en bil lyft hela vägen upp.
2

Sätt på skärande glasögonen, och tända acetylen fackla med en anfallare. Skär bultar och muttrar från katalysatorn från flänsen (er) på omvandlaren sidan. detta sätt kommer du inte drabbas av skador på flänsarna bultas till omvandlaren flänsar. Skär skruvarnas huvuden (med facklan) eller muttrarna spola till omvandlaren flänsen.
3

Stäng av brännaren av, växla över till skyddsglasögon och slå ut skruvarna från omvandlaren sidan av flänsarna med hammare och en lång berodde punch. Om de inte slå igenom, kan du behöva återuppliva facklan och skär i bulthålet lite djupare.
4

bort den gamla omvandlaren.
5

Plocka de gamla packningarna ut på fläns på båda sidor med en hacka eller syl.
6

Rengör ytan på den plana delen av rörflänsarna på båda sidor med en vinklad die grinder med en slipskiva.
7

Place de nya packningar på den lilla utlopp sticker ut från rörflänsarna.
8

Kontrollera avgasflödet den nya katalysatorn. Det kommer att stämplas eller sköldar av omvandlaren och vara lätta att se. Det kommer att finnas en pil som pekar i riktningen av avgasflödet eller en A-och B-märkning. A skulle indikera mot framsidan av motorn, och B skulle indikera mot baksidan av Tercel.
9

Fäst omvandlaren flänsarna till röret flänsar och placera bultarna till flänsarna (i någon riktning) på detta sätt:. skruvhuvudet med en platt bricka genom flänsarna, sedan en låsbricka och mutter
10

Dra åt skruvar och muttrar som håller ena änden med en skiftnyckel och dra åt med en luft Ratchet Drag. varje skruv lite, byta till nästa, och fortsätter detta mönster tills alla fyra skruvar och muttrar har satt flänsarna tätt ihop.
11

bort verktyg och sänk Tercel på lyften. Starta upp, lyfta upp det igen, och kontrollera eventuella läckage från de flänskopplingar. Om så, dra åt skruvarna lite mer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70260.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.