Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Instruktioner för att installera en ljuddämpare

Det kan finnas ett antal olika skäl till varför en ljuddämpare på avgassystemet på bilen går dåligt. Även om många nya system är konstruerade av rostfritt stål, kan ljuddämpare försämras inifrån och ut på grund av kondens byggs upp inne i dem. Extern ljuddämparen försämring kan förekomma på bilar som körs på vägar där salt används i överskott under vintern. Oavsett vad det geografiska området, är ljuddämparen och andra beståndsdelar i avgaserna kommer att kräva ersättning efter långvarig användning. Grunderna i ljuddämpare Installation

Varje modell av varje bilmärke och lastbil har sin egen unika avgassystemet. Detta medför vissa utmaningar när de försöker att ersätta en ljuddämpare. Positionen av ljuddämparen på de flesta bilar är nära den bakre stötfångaren, på vänster eller höger sida. Emellertid på en lätt lastbil eller SUV, kan ljuddämparen hittas direkt bakom den katalytiska omvandlaren, ungefär halvvägs ner avgassystemet. Denna typ av system använder en längre avgasröret som hoppar över bakaxeln.

Innan du tar bort ljuddämparen, är det viktigt att inspektera och undersöka systemet för att avgöra vad du har att arbeta med, och hur du ska sätta ihop den igen, så nära som möjligt till dess ursprungliga placering. Avgassystem mäts noggrant och sysselsätter flex rörsektioner (ett dragspel-formad rörsektion täckt av mesh), eller galgar gummi med rör och ljuddämparen krokarna (eller alla av ovanstående). Positioneringen av krokarna och hängare är viktigt att säkerställa systemet åter är korrekt efter installation av nya avgaskomponent. De flex sektioner och hängare gummi är integrerade på avgassystem för att möjliggöra förflyttning av systemet när motorn startas och under tung vridmoment efterfrågan. Motorer rör sig i sin vagga ganska lite, och om avgassystemet inte tillåter förflyttning av motorn, skulle de knäppa av.

När du installerar en ny ljuddämpare, måste du göra en korrekt mätningar för att säkerställa att den nya ljuddämparen är placerad exakt, eller så nära exakt som möjligt originalet. Detta kommer att säkerställa att resten av systemet inte fixade något på grund av den nya ljuddämparen installationen. Det finns mycket lite utrymme för misstag tillåts på avgassystem dessa dagar.
Flänsar är Klämmor och svetsar

ljuddämparen fäst rören framför och /eller bakom det av flänsförband, klämmor eller är det svetsas? Att veta svaret på denna fråga kommer att avgöra vilka verktyg du behöver för att kunna installera den nya ljuddämparen.

Flänsanslutningar kan verka enklare att arbeta med, men bultens eller skruvens anslutningar kommer utan tvekan att bli rostiga och svåra att separera. ACETYLEN facklor kommer lätt skära igenom de gamla bultar eller nitar, men är farligt att använda om inte bilen är uppe på en kommersiell hiss.

Clamp anslutningar presentera en utmaning när klämman tas bort eftersom klämman har krympt anslutningen på ett cirkulärt sätt. Denna Crimp måste utarbetas tillräckligt för att tillåta separering av röret och ljuddämparen. Återigen, använd en ficklampa för att värma upp den crimp (cherry red) och sedan flytta ljuddämparen och tillbaka och lyft upp och ned för att minska krusning.

Svetsade system också presentera sin egen utmaning. Mycket sällan kommer du att hitta ett system svetsas ljuddämparen som gör att du kan kapa röret framför ljuddämparen med ett avgassystem kapmaskin, och sedan rehang ljuddämparen utan att äventyra dess positionering. I många av dessa fall speciella rör behöver göras för att fästa till inloppet av ljuddämparen och avgasröret. En annan enklare, men mindre kostnadseffektiv förslag är att ersätta systemet, från katalysatorn bakåt, i sektioner. Mest alla eftermarknaden avgassystem har systemen i separata komponenter, för att göra det enklare att installera.
Inte ett lätt jobb för bakgården

För gör-det-själv avgas entusiast, som arbetar på ett avgassystem samtidigt som man lägger på ryggen är inte ett roligt jobb. Att försöka ta itu med de utmaningar som presenteras i avsnitt 2 kommer att vara frustrerande och you'er kommer att förlora styrka och inflytande. Avgassystem kan vara svårt nog att jobba på när de är på en kommersiell hiss, men du får mer styrka och inflytande och mer möjlighet att flytta när man arbetar med facklor.
P Det finns några undantag från regeln . Det finns några märken och modeller där ljuddämparen kan enkelt skäras bort och en ny eftermonteras igen genom att anställa ärm anslutningar och klämmor. Det är nästan aldrig regeln. Och de nyare fordonen, desto mer komplicerade och tekniska avgassystem kommer att bli.
Säkerhetsproblem
p Det finns många säkerhetsfrågor att tänka på när du tar bort och installerar en ljuddämpare på ett fordon. Skyddsglasögon bör användas för att förhindra rost från att komma in i dina ögon. Skyddshandskar av tjockt läder bör användas för att undvika skador på dina händer, eller när du använder en ficklampa. Fordonet bör hävas och stöds ordentligt på en kommersiell hiss eller på pallbockar och ramper bil. Medan demontering och montering av en ljuddämpare, kommer du att skaka avgassystemet runt, och ett fordon inte tillräckligt stöd kan falla och orsaka allvarliga eller dödliga skador. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70359.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.