Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man installerar ett avgassystem på en lastbil

Avgassystemet på en lastbil hjälper till att leda avgaserna bort från motorrummet och säkert ut den bakre delen av fordonet. Eftersom avgaserna som kommer ut ur motorn är extremt varmt, är det bäst att arbeta på avgassystemet förrän lastbilen helt har svalnat. Över tiden, mest avgassystem --- om de inte är av rostfritt stål --- rostar eller korroderar, särskilt om du bor på norra halvklotet, på grund av den korrosiva naturen av salt och sand som ofta är spridda över vägarna i vinter månader för att smälta is och snö. När rost eller korrosion inträffar, måste du ta bort avgassystemet. Men du måste också veta hur man installerar ett avgassystem på en lastbil. Saker du behöver
hylsnyckel med socket set
Ny i ett stycke avgassystem med packningar
O2 sensor Tool Review Jack står
Visa fler instruktioner
1

Placera det nya avgassystemet på toppen av domkraften så att hela avgassystemet lyfts från marken. Om din lastbil sitter inte tillräckligt högt från marken, måste du helt enkelt vila avgassystemet på marken medan du arbetar. Kontrollera att avgassystemet är orienterad så att katalysatorn eller omvandlare är mot fordonets front och ljuddämparen är mot baksidan.
2

Skjut avgassystemet på galgar nedanför lastbilen som fäst vid kroppen. Hängarna är sammansatta av en metall krok med en gummi slinga. Det nya avgassystemet kommer att ha en metall krok också. Du måste skjuta metallkrok på avgassystemet genom gummi slingan fäst kroppens metall krokar. Addera 3

Installera O2 sensorerna in i avgassystemet med hjälp av O2-sensor verktyget och hylsnyckel. O2-sensorn kommer att träs in i avgassystemet som en blixt, och du måste vända det medurs.
4

Anslut de elektriska kontakterna i O2-sensor (er).

5

Placera en packning över änden av avgasrör, och skruva fast avgasrör till avgasrör på motorn.
6

Slå på lastbilen och kontrollera om avgas läckor . Du kommer att kunna tydligt se några avgaser läcka från anslutningen vid grenröret. Om det finns en läcka, separera avgasrör från grenröret, och justera packningen eller ersätta det med en ny packning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70296.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.