Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man uppgraderar en RV avgassystem

En RV avgassystem kan generera en hel del värme, buller och vibrationer i RV interiör. Det kan också störa motorns effektivitet om den inte fungerar korrekt. Vanligtvis bör endast en licensierad RV reparatör uppgradera ditt avgassystem, men om du har de verktyg och goda kunskaper i din RV, kan du uppgradera den själv. Saker du behöver
Jack eller hydraulisk lyft
Svetspistol
fräsar Bolt
hylsnycklar
Visa fler instruktioner
1

höja din RV på en hydraulisk hiss stor nog att rymma det.
2

Identifiera befintliga avgassystemet och de delar inom det du vill uppgradera. Liksom många andra typer av fordon, består en RV avgassystem på en motor grenrör, en syresensor, en katalysator, en ljuddämpare och ett avgasrör. Du kanske inte behöver byta alla dessa för att uppgradera din RV avgassystem, i vilket fall ditt jobb kommer att bli lättare.
3

Kontrollera det befintliga systemet mot din avsedda uppgraderingen och att de delar kan passa i deras tilldelade utrymme. Om inte, kan du behöva ändra några rör och rördelar för att se till att ny utrustning kan säkras.
4

Avlägsna eventuella stödjande hängarna täcker RV avgassystem. Vissa kan skruvas loss, beroende på modell, men andra kommer att behöva tas bort med en svetsbrännare.
5

bort varje del av avgassystemet, med början i avgasröret och arbeta bakåt till den del eller delar som du vill uppgradera. Du kommer vanligtvis att behöva använda en svetsbrännare att göra detta, även om vissa delar kan skruvas loss från RV kropp.
6

leta efter några punkter längs avgassystemet väg där du vill installera ytterligare värme skärmning. Den skärmning förhindrar värmen från att läcka in i det inre av RV, vilket kan vara en av orsakerna till uppgraderingen.
7

Anslut värmeskyddande till relevant plats, antingen genom att skruva den på plats eller svetsning det. Lämna tillräckligt med utrymme för de övriga delarna av avgassystemet för att passa och ändå ge gott vagn.
8

Byt ut gamla delar av systemet med nya delar. Det kan vara så enkelt som att byta ut en ljuddämpare eller avgasrör, eller det kan inblandade uppgradering varje del av systemet, beroende på omfattningen av dina reparationer. Oavsett bör de nya delarna monteras på plats och skruvas eller svetsas fast.
9

Anslut de återstående delarna av avgassystemet, med början med den utbytta delen och flytta bakåt till avgasröret. Med varje del, se till att rör, rördelar och kopplingar till den tidigare delen är ordentligt installerad och tätad på plats.
10

Undersök nya systemet för eventuella brister eller läckor och se till att det monteras i rätt läge. Du kanske vill stänga av motorn och kontrollera att avgaser, som kan komma från platser som de inte borde.
11

Installera om stöd galgar och sänk RV till marken.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70230.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.