Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man tar bort avgasfläns bultar som Rusty

Den ständiga uppvärmning och kylning av bilens avgassystem, kombinerat med fukt, kommer snabbt att leda avgasfläns bultarna att rosta och kärva. Rosten har ofta kommit till den punkten att trådarna i avgasfläns bultarna är oanvändbara. För att frigöra avgasfläns bultar, måste du ansöka värme för att ta bort rost från trådarna, och om gängorna är bortom användning, måste du klippa bultarna från avgasfläns. Saker du behöver
Tonade skyddsglasögon
Läder arbete handskar
Striker
Oxy-acetylen ficklampor
Brandsläckare
Ratchet
Hylsnyckelsats
Hammer

Visa mer instruktioner
1

Inspektera området runt avgasfläns bultarna för att säkerställa att det inte finns några bränsleledningar eller brännbart material inom området och ta bort de brännbara från området under fordonet.
Sida 2

Sätt på dig handskar läderarbeten och tonade skyddsglasögon.
3

Placera brandsläckaren nära dig på en fri yta så att du enkelt kan nå brandsläckare i fall det är en brand.
4

Slå på acetylen och tända facklan med anfallaren. Slå på syre och ställa lågan het genom ökning av syre tills den inre ljusa blå låga är ca 1/2 av en tum lång.
5

in spetsen av brännaren 6 till 8 inches bort från första avgasfläns bult och värme bulten tills den har en matt orange glöd sedan stänga av oxy-acetylen fackla. Använd inte luft trigger för att värma bulten snabbare.
6

Låt avgasfläns bolt svalna och sedan placera en socket som passar bulten huvudet på spärren.
7

Skjut stickkontakten på muttern ligger på avgasfläns bulten och vrid spärrskaft moturs för att lossa avgasfläns bulten. Om den första muttern inte lossnar, fortsätt till nästa steg. Om bulten lossnar, upprepa processen med resten av avgasfläns bultarna.
8

underblåsa oxy-acetylen fackla, ställa lågan som beskrivs i steg 4 och placera spetsen på brännaren 3 till 4 inches bort från huvudet på avgasfläns bolt.
9

Värm bulten huvudet tills du ser en ljus orange glöd avger från metallen och då slå luften avtryckaren för att blåsa ytterligare syre på bult. Du kommer att se skruvskallen smältning och blåser mot golvet.
10

Stäng av oxy-acetylen fackla och omedelbart slå den gängade sidan av avgasfläns bulten med en hammare för att ta bort bulten från avgasfläns. Upprepa proceduren med varje avgasfläns bult att befria avgasfläns från grenröret.
11

Låt bultarna och smält metall svalna i minst 30 minuter innan du lämnar området för att säkerställa att inga brännbara material fattar eld.
12

Städa upp och kassera de skurna bultarna avgasfläns efter att de har svalnat för en eller två timmar för att minska risken för att starta en brand i en soptunna.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70420.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.