Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Typer av skadliga utsläpp från bilar

Moderna bilar har omfattande system för att öka bränsleekonomi , reglera förbränningen och kontroll utsläpp , men den resulterande avgaserna fortfarande innehåller många skadliga ämnen . Som en motor bränner bensin , producerar avgaser som innehåller koldioxid , koloxid , kväveoxider och kolväten . Dessa ämnen påverkar negativt hälsa och miljö . Koldioxid

Fordon som körs på bensin producerar koldioxid som en restprodukt . Koldioxid inte direkt orsaka hälsoproblem , men det är en växthusgas och forskning har fastställt att koldioxid är delvis ansvarig för klimatförändringen . Som svar har regeringar världen över genomfört planer för att minska koldioxidutsläppen .
Kolmonoxid

Fordon producera kolmonoxid istället för koldioxid när bränslet är inte helt förbränns . Röda blodkroppar absorberar kolmonoxid snabbare än syre . Kolmonoxidförgiftning uppstår när tillräckligt med syre har förskjutits i blodet för att störa normal andning . Långvarig exponering för höga nivåer av resultat koloxid i döden .
Kolväten och kväveoxider

fordonsutsläpp innehåller kolväten och kväveoxider . Kolväten och kväveoxider reagerar i närvaro av solljus för att skapa ozon . Marknära ozon skapar smog och orsakar hälsoproblem . Exponering för ozon kan förvärra kroniska sjukdomar som astma eller emfysem och långvarig ärr exponering lungvävnad .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70590.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.