Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur du ändrar O2-sensorn på en 2000 Dodge Dakota

Syrgasgivaren är en integrerad del av din Dakota avgasreningssystem. Det övervakar mängden syre i avgaserna. När en O2-sensor misslyckas kan Dakota tveka eller din bränsle körsträcka kan märkbart minska. Om din "Check Engine" tänds, kan O2-sensorn vara att skylla. De flesta bildelar butiker kommer att söka igenom datorn efter dig att bestämma problemet utan kostnad. Köpa byta sensorer från en Biltema eller Dodge återförsäljare. Saker du behöver
Jack
Jack står
Syresensor socket
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Lyft din Dakota med en domkraft. Säkra trucken på en uppsättning pallbockar så att du bekvämt kan arbeta under det.
2

Lokalisera nedströms syresensorn på röret bakom katalysatorn, springa bredvid ramskenan. Koppla loss kablarna från givaren genom att dra den rakt ut ur kortplatsen. Ta bort O2-sensor med en socket syresensor och en spärrfunktion.
3

Installera det nya sensorn med syresensorn socket och ratchet, vrida den medurs tills den är säker. Dra åt sensorn till 22 foot-pounds med en momentnyckel. Anslut kablaget till sensorn genom att ansluta den till anslutningen på sensorn.
4

Leta uppströms O2 sensorer på vardera sidan av transmissionen oljetråget. Det finns ett avgasrör som körs på vardera sidan av pannan med sensorer i vardera ett. Koppla bort kablaget från varje sensor sedan bort sensorerna med syresensorn hylsa och spärrskaft.
5

Installera de nya sensorerna i varje läge med spärrfunktion syresensor. Dra sensorerna till 22 foot-pounds med en momentnyckel. Fäst kablaget till givarna genom att ansluta dem direkt till anslutningarna på sensorerna.
6

Höj bilen med domkraften och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70386.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.