Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur fixar avgasgrenröret Trasiga Bultar

Ingenting kan vara mer frustrerande än en avbrutna bulten på bilens avgasrör. Inte bara är detta att belasta resten av fästskruvarna för grenröret och grenröret själv, kunde farlig koloxid kan fly från grenröret och arbeta sig in i kupén. Det är mycket viktigt att du korrigerar en trasig bult avgasgrenröret från en mekanisk liksom en säkerhetssynpunkt. Saker du behöver
penetrerande skiftnycklar vätska
, blandade storlekar
Vise grepp Review Lätt out Tool Review Taps, blandade storlekar
Propan blåslampa
Borrmaskin och borrar
utbytesavgassystem grenrörsbultarna
Grenrörspackning
Brandsläckare
Stålborste
Packning skrapa
Visa fler instruktioner
1

Använd penetrerande vätska på alla av utblåsningsgrenröret bultar, inklusive den trasiga en. Låt den penetrerande vätskan arbete i i flera timmar.
2

Lossa de återstående bultarna avgasgrenröret. Ge bultarna ytterligare en dos av genomträngande vätska om en eller flera bultar fortfarande inte kommer att vika. Låt vätskan i blöt i en timme eller så. Applicera lite värme med en gasolbrännare om du fortfarande har några fastnat bultar. Koncentrera värmen på mitten av den envisa bulten tills den är glödhet. Låt kolven svalna och sedan lossa och ta bort det.
3

bort grenröret för att nå den trasiga bulten. Prova att använda vise grepp eller en enkel-out verktyg för att vrida bulten ut om en del av bulten sticker ut från motorblocket. Borra bulten ut om det bryts av jäms med motorblocket. Använd en borr med samma diameter som en av avgasgrenröret bultarna utan gängorna.
4

Kör en kran i hålet som är i samma storlek som avgasgrenröret bultarna för att rensa ut eventuella kvarvarande rester av trasig bit. Tryck de återstående hålen mångahanda bult medan du är på den för att se bultarna kommer tråden tillbaka på smidigt.
5

Ersätt den trasiga bulten med en av samma storlek och styrka som originalet. Ta en av de goda skruvar till en bildelar eller järnaffär för att se till att du får rätt ersättning. Städa rost på gängorna på de ursprungliga bultarna som du kommer att återanvända. Använd en stålborste eller en tråd hjul installeras på en bänkslipmaskin för denna uppgift.
6

Skrapa bort eventuellt kvarvarande tätningsmaterial från motorblocket och grenröret monteringsytorna med en packning skrapa eller ett kitt kniv. Montera en ny packning avgasrör mellan avgasgrenröret och motorblocket. Kör i grenrörsbultarna fingrarna. Dra åt bultarna med en momentnyckel. Hitta vridmoment specifikationerna för din specifika modell i en butik manuellt eller från din bilhandlare serviceavdelning.
7

Starta bilen och kontrollera att avgaser läcker.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70319.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.