Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur du väljer Avluftningsfläktar

De flesta kök och badrum har frånluftsfläktar för att rensa luften från oönskade lukter. Fläktar används i kök som ett sätt att spridning rök och mat lukter, medan badrum fans ventilera fuktig luft för att förhindra mögel och mjöldagg från att växa. Beakta flera olika faktorer för att välja den fläkt som är rätt för dig. Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Bestäm om du vill att din frånluftsfläkt för att köras på en timer eller på en strömbrytare. Switch-baserade fans slå på och av som ett ljus, med hjälp av en strömbrytare på väggen (ibland ljuset provkarta och fläktomkopplaren är en och samma), medan timer-baserade fans är inställda på att köra en viss tid en viss antal perioder varje dag. Den förra är mer bekväm och kan användas vid särskilda tillfällen (t.ex. när du lagar mat eller använda toaletten), medan den senare ger en mer noggrann och regelbunden återcirkulation av luften.
2

mäta volymen i ditt kök eller badrum. Du kan på detta med ett måttband:. Multiplicera rummets bredd gånger dess längd gånger dess längd (i fot)
3

Bestäm mängden kubikfot per minut (CFM), vilket är luftflödet som krävs för att byta ut luften i rummet åtta gånger per timme, vilket är den rekommenderade effektiviteten hos alla utblåsningsfläkt. Du kan bestämma CFM genom att dividera rummets volym med 7,5
4

Kontrollera CFM på några frånluftsfläktar du väljer:. Det bör anges på förpackningen. Du vill ha en fläkt vars CFM är lika med eller större än den CFM av rummet du tänker använda den i.
5

Jämför ljudnivån för olika frånluftsfläktar. Du vill oftast att välja den tystaste fläkten möjligt. Fläktljudet mäts i Sones, oftast rangordnas från 0,5 till 4,0 och anges på förpackningen. Ju lägre sone, den tystare fläkten, så leta efter fans rankas på 1,0 sone eller lägre, om möjligt.
6

Välj en fläkt som kan installeras med skruvar i stället för spik. Spikar har en tendens att vibrera och kan lossna efter gång. Skruvar håller fläkten mer säkert för en längre tid.
7

Välj en fläkt som matchar estetik och inredningen i rummet där du tänker installera den. Detta är enbart en fråga om smak och hur mycket pengar du vill spendera. Frånluftsfläktar kommer i alla möjliga stilar och funktioner, och du kan alltid hitta något att matcha detaljerna i ditt rum.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70235.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.