Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Ford Escape Katalysator Problem

Katalysatorn i Ford Escape är den del av avgassystemet, som ändrar eller omvandlar skadliga kemikalier, såsom kolväten och kolmonoxid, i renare mindre skadliga utsläpp. Sensor övervaka hur effektivt dessa kemikalier är omvandlare och när en katalysator har problem, kommer motorn i Ford Escape inte fungerar på sin högsta prestanda. Katalysator Träskor

Ford Escape har många rapporter om katalysatorn igensättning. Katalysatorn är honeycomb-formad och kan smälta när överhettad. Denna honungskaka körs vanligen vid en temperatur på 1.200 grader Fahrenheit och när de skadliga kemikalier börja bygga upp i katalysatorn, arbetstemperaturen ökar. När driftstemperaturen ökar i katalysatorn, de material som utgör det bikakeform hos omvandlaren börjar smälta orsakar omvandlare för att täppa. Denna igensättning tillåter inte avgaser som ska konverteras och backar upp i motorn orsakar det att stall eller kväva motorn. Katalysatorn i Ford Escape måste bytas för att åtgärda detta problem.
Katalysator Läckor

Katalysatorn har rapporter om ett högt ljud utvecklas under Ford Escape . Denna högt ljud tillskrivs katalysatorn läcker från runt tätningarna eller anslutningar. Avgassystemet har flera anslutningspunkter som bifogas tillsammans med packningar, bultar och muttrar. Som väg skräp och föroreningar samlas på dessa anslutningar, anslutningen börja att försämras och misslyckas orsakar en läcka i avgassystemet. Denna läcka skapar ett högt ljud när du använder Ford Escape. The Escape Ägaren måste inspektera avgassystemet, särskilt runt katalysatorn anslutningen, för att avgöra om det finns en läcka i avgassystemet och byt ut packningen eller skadade anslutningar för att åtgärda detta problem.

O2 givarfelskyddet

Ett av de vanligaste problemen med katalysator i Ford Escape är en O2-sensor misslyckande. O2-sensorn övervakar utförandet av katalysatorn och vidarebefordrar denna information till Escape datasystem. När O2-sensor misslyckas, kommer motorn i Escape börjar stall, misständning, choke eller rycker vid acceleration. Byte av O2-sensor korrigerar detta problem, men sensorn kan inte pågå länge eftersom katalysatorn kan vara källan till O2-sensor misslyckande. Katalysatorn kan misslyckas med att omvandla den skadliga kemikalien över tiden på grund av haveri eller sliten filtersystem. Katalysatorn måste bytas när detta problem uppstår på Ford Escape.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70554.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.