Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Katalysator Problem Symtom

När en katalysator är tänkt att pågå 10 år eller mer, kan flera variabler gör det dör tidigare. Numera fordon sysselsätter mer än en omvandlare, vilket ökar chanserna för interna eller externa problem. När katalysatorer integrerades för kontroll av utsläpp, konverterade de skadliga kolväten och kolmonoxid till renare utsläpp. Trevägs-omvandlare används nu för att ytterligare styra och konvertera kväveoxider. Syresensorerna nu övervaka effektiviteten av varje omvandlare på varje fordon. Den externa Converter

yttre skalet och bilagor av katalysatorn är relativt enkel att följa. Om skador uppstår på de externa komponenter, kommer avgaserna att läcka från äventyras skalet och avger ett högt ljud. Tidig skada på omvandlaren kan uppstå från underredet incidenter. Även röranslutningar eller anslutningar fläns finns gemensamma utrymmen som försämras från ålder och förekommer i fientliga miljöer. Inte bara kommer det buller föraren uppmärksam på att det finns ett problem med omvandlaren, men prestandaproblem kan uppstå från en extern avgas läckage från katalysatorn. Lägre avgasmottryck kan orsaka problem motorns prestanda samt utlösa syresensorn övervaka omvandlaren att feltolka informationen den är utformad för.
Inre Converter

Den genomsnittliga Temperaturen ett avgassystem verkar under är 1.200 till 1.600 grader Fahrenheit. Den inre strukturen hos omvandlaren är tillverkad av platina och palladium bikakestruktur som filtrerar och kemiskt förändrar avgasutsläppen. Som föroreningar öka i avgaserna, så ökar drifttemperaturen hos den inre strukturen. Vid 2000 grader Fahrenheit, kommer strukturen börjar försvagas eller smälta, vilket minskar dess effektivitet för att omvandla skadliga gaser till mindre skadliga föroreningar. De platina och palladium honungskaka börjar smälta in i det keramiska substratet. När detta inträffar, kan strukturen bryta ner eller sätta igen omvandlare, vilket resulterar i liten eller ingen mottryck flöde genom omvandlaren.

Syresensor kommer att misslyckas att registrera omvandlarens effektivitet och vidarebefordra meddelandet till datorn av fordonet. Dessutom kommer lite till ingen mottryck resultera i en dålig prestanda motor. När avgaserna är förbjuden från att lämna förbränningsmotorn ordentligt, kommer den kvävas på sin egen avgaser eller sluta helt.
Engine Performance

Sällan gör en omvandlare paus ned invändigt på egen hand. Byta ett igensatt eller komprometterad omvandlare kan helt enkelt betyda att placera ett bandage på ett gapande sår. Utsläpp från en driver ut förbränningsmotor och återcirkulerar oförbränt bränsle och syre som krävs för att låta motorn att fungera korrekt. En perfekt bränsle-luft förhållandet existerar för en förbränningsmotor för att fungera, och när detta förhållande äventyras, kan andra komponenter i motorn och avgassystemet och kommer att misslyckas.

Oförbränd bränsle är en ledande bidragsgivare till att orsaka en katalysator för att misslyckas internt. Så ersätter omvandlaren endast tillfälligt löser problemet. När motorn inte fungerar som det ska, det är bara en tidsfråga innan det skadar den nya omvandlaren. Diagnostisera och alla diagnostiska felkoder innan du byter en katalysator för att bevara och förbättra dess prestanda och effektivitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70305.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.