Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Tecken på att en Katalysator går dåligt

En katalysator är ett avgasutsläpp enhet som är en del av ett fordons avgassystem. Ansvarig för att sänka utsläppen och som avsluta ett fordons avgasrör, kan en katalysator inverka negativt fordonets prestanda om det går dåligt eller slutar fungera ordentligt. Vad som följer är en kort lista över de vanligaste tecknen på en dålig katalysator. Minskad Avluftningsflöde

Ett tydligt tecken på en ansluten upp och /eller dålig katalysator reduceras avgasflödet mäts vid fordonets avgasrör. Motorns avgaser måste färdas genom en katalysator innan den lämnar avgasröret, en dålig katalysator kan blockera och /eller hindrar avgasflödet
sämre effekt
p Om en. dålig katalysator allvarligt hindrar flödet av fordonets motor avgasflödet kan reduceras motoreffekten förekomma. Detta beror på att ökningen av motorns avgasmottryck som resulterar när motorns avgasflöde hämmas och /eller minskas.
Minskad Avgasrör Temperatur
p Det är vanligt att en dålig och /eller ansluten katalysator för att orsaka onormalt låga temperaturer avgasröret på baksidan av en katalysator. Eftersom motorns avgaser lämnar en motor och färdas ner avgassystemet och genom katalysatorn, kan det utgående avgasflödet begränsas tillräckligt för att orsaka signifikant reducerade temperaturer Avgasröret mellan katalysator och avgasrör.

Ökad kolväteutsläppen

Katalysatorer verkar genom att minska nivåerna av kolväteutsläppen lämnar fordonets avgasrör. En dålig katalysator kan förlora sina utsläpp-sänkande förmåga och orsaka en ökning av avgaser kolväteutsläppen, ett tillstånd som normalt tas upp när ett fordon genomgår en rutinmässig smog inspektion.
Sämre bränsleekonomi

eventuella hinder och /eller onormalt i ett fordons avgassystem har potential att minska körsträckan fordonsgas genom att skapa avgasmottryck inom ett fordons motor. En dålig katalysator kan orsaka en minskning av fordons bränsleekonomi om den begränsar flödet av motorns avgaser till den grad att orsaka en markant ökning av motorns avgasmottryck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70295.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.