Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Exhaust Problem i en Subaru Outback

Subaru fordon har en lång historia av avgaser problem, och Outback är inget undantag. Den ursprungliga avgassystemet varar längst, den är gjord av rostfritt stål. Aluminiserat avgassystem är en gemensam och mer prisvärda ersättare alternativ och beroende på din geografiska region, kan pågå så lite som två år. Vägsalt och andra föroreningar väg kan leda till för tidig slitage på eftermarknaden avgassystem. Heat Shields

Höj Outback på en hiss, ramper eller pallbockar så att du kan inspektera avgassystemet ordentligt. En av de mest irriterande aspekterna av alla Subaru fordon är att alla beståndsdelar i avgaserna är lindade med isolerade värmesköldar. Medan värmesköldar erbjuder ett skydd mot gräs bränder i torra regioner, är det troligt att sköldarna blir rostigt och lossa. Lösa värmesköldar vibrerar under motorns acceleration eller tomgång. Använd radiator klämmor för att dra åt och åter säkra värmesköldar avgasrören de omger. Detta kan vara en utmanande uppgift beroende på platsen för den lösa värmeskölden. Subaru Outback avgassystem använder flera komponenter med besvärliga kurvor och vinklar. Detta kan utmana uppgiften att integrera positionen radiator klämman för att strama skölden och tysta skallra. I bästa fall kommer du att effektivt kunna tillämpa kylaren klämman runt värmeskölden och fäst den på avgasröret, men reparationen, i bästa fall, är en tillfällig lösning på ett permanent problem.

Skära av värmesköldar är en mer permanent lösning, men det är inte rekommenderat. Det kan vara olagligt i stater som tål höga skogs-brandrisker. Andra stater kan uppdra åt värmesköldar på fordon för att passera de kontroller Fordons tillstånd.
Flänsanslutningar

Annat än värmesköldar, nästa svagaste länkarna i Subaru avgassystemet är flänsförband. Inspektera flänsanslutningarna noggrant för att säkerställa att packningen mellan den falsade flänsarna inte läcker och flänsarna inte försämrats. Det är inte ovanligt om flänsanslutningarna mellan omvandlare och avgasrör tunna och försvaga från ålder och normalt slitage. När flänsarna försvagas, kan de skapa ett avgas läckage, antingen på grund av värmen från avgaserna kommer att bränna packningen ut eller själva anslutningen blir alltför komprometterad.

Du har två alternativ när de flänsanslutningarna äventyras. Byt ut komponenterna med den svaga flänsar och sätta en ny packning i mellan, eller klippa flänsanslutningarna iväg på både komponenter och "buddy sleeve" och klämma anslutningen. Det senare är ett mer prisvärt alternativ om ens fall, men det är en kortsiktig lösning.
Katalysatorer

Testa återflödet av avgassystemet genom att koppla avgasröret i Outback. Ha en tjock skyddshandske att skydda händerna mot värme från avgaserna. Fullt igensatta omvandlare äventyrar motorns drift, eftersom avgassystem måste skingra ångor från avgaserna. Delvis igensatt omvandlare kan resultera från en misfired cylinder eller cylindrar, en komprometterad syresensor eller bristande underhåll av fordonet. The Outback sysselsätter minst tre katalysatorer, beroende på år och modell serie. Regelbundna uppjusteringar kommer att bidra till att livslängden för de omvandlare samt ersättande Lambdasonderna med regelbundna schemalagda underhållsintervaller.
Eftermarknad Aluminzed avgassystem

aluminiserat system kommer inte uthärda så länge som original system. Även rostfria avgassystem finns som komponenter utbytesavgassystem, många tycker att priset av systemen är för brant. Inspektera dina aluminerad eftermarknadssystem årligen för att fastställa effektivitet och hållbarhet. Aluminiserat system kommer att ha svagare rörledningar anslutningar till omvandlaren eller systemet och försämras mycket snabbare än rostfria system. Var noga med att inspektera flänsanslutningarna av systemen och de förlängningar rörledningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70379.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.