Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man reparerar en bils avgassystem

En bils avgassystem avlägsnar skadliga cancerframkallande ämnen från motorn och hjälper till att hålla motorn igång med maximal effektivitet. Om det inte fungerar, det påverkar bilens prestanda och kan även utgöra en hälsorisk eftersom skadliga gifter frigörs. Oftast bara en utbildad mekaniker ska reparera en bils avgassystem, men om du är tillräckligt kunnig om bilar, kan du utföra reparationen själv. Saker du behöver
Jack eller hydraulisk lyft
Lödkolv, löda
Pipe patchar
Replacement bultar
Svetspistol
Bultsax
hylsnycklar
Reservdelar

Visa fler instruktioner
1

Hissa upp bilen på en domkraft eller hydraulisk hiss så att du kan undersöka avgassystemet säkert, utan hot om bilen kollapsa på dig.
Sida 2

Bestäm plats på avgassystemet som behöver repareras. Avgassystemet består av ett antal olika delar: avgasgrenrör, syre mätare, katalysatorn, ljuddämparen och avgasröret, samt olika rör som sammanbinder dessa olika delar (vanligtvis, är bara en del av systemet skadas , antingen genom rost och korrosion, gupp på vägen eller tekniska fel). Orsakerna till skadorna är otaliga, men lösningen är alltid antingen att reparera ett läckande hål eller byt den felaktiga delen.
3

Patch eventuella läckande hål med en lödkolv, med hjälp av en metall patch för att täta hålet vid behov. Detta bör göras endast om det skadade området består av en läcka och återstoden av bilens avgassystem är intakt. Annars kommer hela delen behöver bytas.
4

Ta bort avgassystemet del för del, med början i avgasröret och flytta bakåt till den skadade komponenten. Ibland kommer du att kunna ta bort varje del genom att helt enkelt skära skruvarna som håller den på ramen. Vanligtvis, men du kommer att behöva använda en svetsbrännare att frikoppla den och ta bort eventuella stöd galgar, i vilket fall se till att inte skada någon av bilens omgivande komponenter.
5

byta ut den felaktiga komponenten (eller komponenter) med ett nytt, och se till att den matchar parametrarna i bilen och resten av ditt avgassystem.
6

Återanslut resten av avgassystemet, med början med den nya delen och arbetar baklänges längs systemet tills du kommer till avgasröret.
7

dubbelkolla beslag och svetsar för läckor. Du kan göra detta med en visuell kontroll, men du kanske också vill stänga av motorn på och kör den för att se om någon avgaserna strömmar ut.
8

Svetsa stöd galgar igen, säkra avgaserna system på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70232.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.